Gdy na zewnątrz temperatura przekracza 30 stopni często nie mamy ochoty ani na jedzenie, ani na gotowanie. Spring rollsy z warzywami to wietnamska przekąska, która jest wyjątkowo lekka i do tego nie wymaga gotowania. Są to po prostu chrupiące warzywa zawinięte w papier ryżowy. Niby nic – a jednak spring rollsy maczane w słodko-słonym sosie są pyszne. Idealne na upał, lekkostrawne i zdrowe. Musimy tylko pokroić warzywa, a potem już tylko fajnie się bawimy zwijając nasze dietetyczne sajgonki. Możemy oczywiście... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...