Menu na tydzień: Dla dorosłych i dla dzieci

Menu na tydzień: Dla dorosłych i dla dzieci

Menu na tydzień: Dla dorosłych i dla dzieci

Sajgonki, kurczak buffalo, spaghetti bolognese, stir fry z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, quishe z pieczonymi paprykami, szpinakiem i truskawkami – pięć dań z różnych kuchni świata: od Chin, przez Wietnam, po Włochy, Francję i USA. Jedną z najpiękniejszych sytuacji związanych z byciem rodzicem jest ta, kiedy twój dwuletni syn, umorusany od ucha do ucha, zajada ze smakiem i mówi „pysne”, albo „smatne” (“tapka” to oczywiście “czapka” a „tołg” to oczywiście „czołg”:) Nie są to częste zd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, kurczak, spaghetti, śniadania, tarta, ogórki, skrzydełka, ryż, mięso, gołąbki, kolacja, truskawka, truskawki, sos pomidorowy, spaghetti bolognese, obiad, szpinak, dania obiadowe, ciasto, sałatka, torty, feta, tort, sałatki, przystawki, makaron, ciasteczka, makarony, ogórki kiszone, filet z kurczaka

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.