Przepis na : sałatka
Pascal Brodnicki: Chlebek mięsny po grecku z tzatziki Pascala Chlebek mięsny po grecku z tzatziki Pascala (źródło: kuchnialidla.pl) Poziom trudności: średni Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 1h Składniki na mięsny chlebek: 1/2 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 cukinia, umyta, pokrojona w drobna kostkę 1 duża czerwona papryka, umyta, pozbawiona gniazda nasiennego, pokrojona w drobna kostkę 1 duży ząbek czosnku lub 2 małe, roztarte 10 czarnych oliwek, pokrojonych w talarki 2 łyżki przecieru pomidorowe...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.