Sałatka białkowo-warzywna

Sałatka białkowo-warzywna

Sałatka białkowo-warzywna

Przepis na : śniadanie

Porcja dla dwóch osób 125 gram rukoli 4 łyżki słonecznika 2 gałązki szczypiorku 6 pomidorków koktajlowych  4 jajka ¾ świeżego ogórka sól, pieprz  Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na 6 cząstek. Rukolę myjemy, osuszamy, wkładamy do miseczki. Ogórka świeżego kroimy na pół, a następnie na plasterki. Wykładamy na rukolę. Pomidorki kroimy na pół, kładziemy na ogórkach. Na wierzchu rozkładamy jajko. Przyprawiamy. Całość posypujemy obficie pokrojonym szczypiorkiem i pestkami słonecznika. Polewam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Autor

humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sałatka, sałatka warzywna, ogórki, rukola, słonecznik, muffiny, tort, torty, zupa, sosy, sos winegret, śniadania, pomidor i ogórek, sałatki, zupa warzywna, salatka z jajkiem, sos do jajek, salatki warzywne, sałatka z rukolą, sałatka z pomidorem

Inne przepisy z Humanistka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.