wysokiej jakości i na pewno będziecie zadowoleni :) Pojemność: 400 ml Wysokość z rurką: 24,0 cm Wysokość słoika: 13,5 cm Średnica górna: 7,0 cm Średnica dolna: 6,5 cm Kolor: przezroczysty Kolor i wzór nakrętki : biało-zielona krata Kolor i wzór rurki: biało-zielone pasy Napis: Ice Cold Drink Waga jednego słoika
Różowa kuchniaRurki z kruchego ciasta z jabłkowym nadzieniem. Składniki: -ok. 40 dkg mąki pszennej 480 -szklanka cukru pudru -20 dkg margaryny Kasi maślany smak -1,5 dkg drożdży -łyżka mleka -2 jajka -aromat -1/2 słoika jabłek szarlotkowych Drożdże mieszamy z mlekiem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier(...)margarynę, jajka, drożdże i aromat i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na części i rozwałkowujemy na cienkie placki. Kroimy na paski. Paski nakładamy na siebie. Na brzeg nakładamy jabłka, zawijamy rurkę i odcinamy. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 25 minut. Studzimy na blaszce. Możemy posypać cukrem pudrem
Maminek kulinarnyustnik bombilli kciukiem i włóż rurkę w to samo miejsce, gdzie wcześniej była lana woda Odstaw tak przygotowana mate i odczekaj ok. 2-3 minuty. Dolej nieco wody i gotowe! *Tak przygotowana mata może być zalewana wielokrotnie, aż całkiem wypłucze się smak. *Pamiętaj, że bombillą nie wolno mieszać, gdyż może to powodować zapychanie rurki. * Ja swoją mate przygotowuję
Zdrowie na języku :Pchili". Enchiladę zwykle przyrządza się z kukurydzianą tortillą, którą smaży się przez moment w gorącym oleju, żeby zmiękła. Tortillę pokrywa się sosem, napełnia farszem i zwija w rurkę. Następnie umieszcza się kilka rurek w naczyniu żaroodpornym warstwowo, każdą warstwę pokrywając sosem i innymi dodatkami (np. serem lub cebulą). Składniki: Puszka pomidorów w zalewie puszka czerwonej fasoli pinto 5 ząbków
Gotuj z Rumcajsemmieszamy. Balon odstawiamy w ciepłe miejsce, zamykając go na pierwsze trzy dni ( okres zafermentowania), jedynie gazą . Po trzech dniach wyciągamy gazę i zamykany balon korkiem z rurką fermentacyjną. Teraz nastąpi okres burzliwej fermentacji, trwający z reguły 2-3 tygodnie. W tym czasie nastaw zacznie się klarować, a na jego dnie pojawi się osad. Po pierwszym tygodniu(...)odstępach, co cztery, pięć dni. Po okresie burzliwej fermentacji, następuje etap fermentacji cichej. Aby przebiegła ona prawidłowo należy ( kiedy wino już skończy gwałtownie pracować), zlać za pomocą gumowej rurki, wino do drugiego balonu, uważając przy tym, aby nie zlewać osadu z dna balonu i tym razem wypełnić balon płynem prawie całkowicie ( aby było w nim jak najmniej powietrza
Miód i pieprzObciąć nierówności, a resztę ciasta pokroić na prostokąty 7 cm x 11 cm. Każdy z prostokątów zwinąć w rurkę i ułożyć złożeniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nierównościami wyłożyć foremki orzeszkowe lub wyrobić, rozwałkować i pociąć na prostokąty. Rurki piec w temp. 200 stopni C przez ok. 20 minut. Orzeszki przez 15 minut. Krem ser mascarpone
Weekendy w domu i ogrodzieobjętość. Balon odstawiamy w ciepłe miejsce, zamykając go na pierwsze trzy dni ( okres zafermentowania), jedynie gazą . Po trzech dniach wyciągamy gazę i zamykany balon korkiem z rurką fermentacyjną. Teraz nastąpi okres burzliwej fermentacji, trwający z reguły 2-3 tygodnie. W tym czasie nastaw zacznie się klarować, a na jego dnie pojawi się osad. Dobrze jest po pierwszym(...)odstępach, co cztery, pięć dni. Po okresie burzliwej fermentacji, następuje etap fermentacji cichej. Aby przebiegła ona prawidłowo należy ( kiedy wino już skończy gwałtownie pracować), zlać za pomocą gumowej rurki, wino do drugiego balonu, uważając przy tym, aby nie zlewać osadu z dna balonu i tym razem wypełnić balon płynem prawie całkowicie ( aby było w nim jak najmniej powietrza
Miód i pieprzbezy 10 dag rurka czekoladowa 2 szt dowolny alkohol 50ml biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu, ja dokładam zawsze odrobinę masła. Każdym kremem przełożyć krążki biszkoptu. Wierzch tortu posmarować najlepiej białym kremem, obsypac boki skórką, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypać czekoladowych kulek i umieścić rurki czekoladowe. Schłodzić. Szybki w wykonaniu
Camilla w kuchniostry smak cebuli dymki czy kwaśnej cytryny a z drugiej słodkawy posmak marchewki i delikatną nutę twarożku. Takie połączenie daje nam gwarantowany sukces kulinarny wśród naszych gości. Składniki - makaron rurki ( ok. 500 g ) - 40 dag szynki - 1 duża marchewka - 3 średnie dymki - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - opakowanie twarożku homogenizowanego - sok z połowy cytryny - sól
Świat Smakulodówce ok 1 godziny. Ciasto rozwałkować na ok 4 mm. 2. Rurki z konfiturą jagodową : rozwałkować okrąg, podzielić na trójkąty, przy szerszym końcu wyłożyć konfiturę, zwinąć rurkę. 3. Trójkąty z bananem : banana pokroić na plasterki, z ciasta wycinać kwadraty, w jednym rogu położyć plasterki banana i złożyć w trójkąty. 4. Ciasteczka posmarować jajkiem/białkiem i posypać cukrem. Można
Kto ugości moich gości?Składniki na 2 porcje: 0,5 op. makaronu typu farfalle, czyli kokardki lub penne- rurki 2 średnie piersi z kurczaka 1 op. kuleczek mozarelli GMO free oliwa z oliwek sól pieprz papryka słodka i ostra czosnek granulowany staropolski lub klasyczny bazylia i oregano Przygotowanie: kurczaka myjemy, kroimy w kosteczki, nacieramy oliwą, czosnkiem i papryką, odstawiamy do lodówki wstawiamy wodę
Luźna KuchniaSkładniki : 1 kg ciasta francuskiego ( może być mrożone ) 1 jajko 25-30 dkg grubego cukru kryształu mąka pszenna do podsypywania Przygotuj również : szklankę malutki kieliszek lub rurkę o średnicy 1 i 1/2 cm Sposób wykonania : Ciasto francuskie rozwałkowujemy podsypując co pewien czas przesianą mąką na grubość 2 milimetrów. Z ciasta wykrawamy kółka za pomocą szklanki. Brzegi(...)wykrawaniu,rozwałkować i wyciąć kółka. Gdy mamy już wykrojone duże kółka z całego ciasta,wykrawamy teraz małe kółeczka w środku każdego dużego kółka, za pomocą malutkiego kieliszka lub rurki o średnicy około półtora centymetra. Gotowe kółka układamy na blaszkę ( blaszki nie smarujemy tłuszczem ) jedno przy drugim. Jajko rozbijamy widelcem i smarujemy nim wszystkie kółka, a następnie posypujemy dość grubo
Przepisy i porady kulinarnecytrusów, dodajemy drobno pokrojoną skórkę z jednej pomarańczy, limonki i połowy cytryny. Wsypujemy rodzynki i zamykamy gąsior korkiem z rurką fermentacyjną na czas 3 miesięcy, aż nastaw przestanie fermentować. Wiem, że niektórzy przykrywają tylko szmatką bez rurki fermentacyjnej, ale ja mam ten przepis już sprawdzony więc przy nim pozostanę. Wino podczas fermentacji powinno być w temperaturze pokojowej
Apetyczna babeczkaowoce. Zagotować 15 litrów wody z 6 kg cukru. Zmiażdżone owoce zalać wrzątkiem, wody z cukrem. Pozostawić do wystygnięcia. Wystudzone owoce wlać do dużego balona zakorkować z rurką fermentacyjną i odstawić w cieple miejsce.Do butelki z ciemnego szkła wsypać drożdże winne, przeznaczoną do win czerwonych, pożywkę.Zalać to wodą około 1 szklanki przegotowaną z 2 łyżeczkami cukru, ostudzoną(...)wody z 4 kg. cukru, odstawić do wystygnięcia.Gdy roztwór wody z cukrem jest zimny, wlewać go do balonu z owocami i wlać też drożdże winne. Balon zakorkować z rurką fermentacyjną i pozostawić w ciepłym miejscu do burzliwej fermentacji. Burzliwa fermentacja trwa około 30-35 dni. Gdy burzliwa fermentacja uspokoi się, wtedy oddzielić owoce od wina.spróbować wino
W kuchennym oknie Ewygalaretki(czerwona i zielona) · Czerwone i czarne porzeczki · Bita śmietana · Wafelkowe rurki Wykonanie: Ugotuj 1 i 3/4 szklanki wody w garnku i dodaj czerwoną galaretkę W miseczki włóż trochę porzeczek obu rodzajów Ostudzoną galaretkę przelej chochlą do miseczki do wysokości porzeczek(...)Poczekaj aż galaretka zastygnie Zrób druga galaretkę w ten sam sposób Poczekaj aż wystygnie i wlej do miseczek na czerwoną galaretkę Gdy galaretka zastygnie ozdób bitą śmietaną i wbij rurkę Bon appetit ! <3 Wpis zawiera lokowanie produktu
Bonapetit2xM