Rigatoni z mięsem pod beszamelem

Rigatoni z mięsem pod beszamelem

Rigatoni z mięsem pod beszamelem

Przepis na : obiad

300 g makaronu rigatoni 500 g mięsa mielonego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu szczypta przyprawy tureckiej lub innej do mięs z nutką curry szczypta papryki słodkiej 1 łyżka natki pietruszki biały sos 1 łyżka masła 1/2 cebuli 2 łyżki mąki 2 szk mleka szczypta imbiru sól pieprz jajko Makaron ugotować na pół miękko, odcedzić i wypłukać pod zimną bieżącą wodą. Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Przełożyć do worka cukierniczego bez końcówki i nadziać rurki makaronowe masą mięsną. Ustawić w naczyniu ża... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe

Autor

Renata PyzikRenata Pyzik

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makarony, makaron, mielone, mąka, sosy, mięso, imbir, mięso mielone, budyń, papryka, curry, dania z makaronem, sos do makaronu, zapiekanka z mięsem , dania obiadowe, zapiekanki, zapiekanka, sos mięsny, dania bez mięsa, dania mięsne, zapiekanka makaronowa

Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.