Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym i zielonym groszkiem

Pomysł na faszerowane rurki makaronowe pochodzi z opakowania makaronu Lubella. To pyszne i pożywne danie.Składniki:makaron cannelloni50 dag mięsa mielonego3 łyżki koncentratu pomidorowegopół szklanki bulionu3 ząbki czosnku1 puszka zielonego groszku20 dag żółtego sera50g masła3 łyżki mąki2,5 szklanki mlekasól, pieprz gałka muszkatołowazioła prowansalskieolejSposób przygotowania:1. Robimy farsz: Mięso smażymy na oleju, dodajemy zmiażdżony czosnek, koncentrat, podlewamy bulionem. Doprawiamy do smaku ziołami prowans... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Autor

Ania Z

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, mięso, mięso mielone, zielony groszek, groszek, cannelloni, makarony, makaron, sos beszamelowy, ser żółty, tarta, sosy, ser, polewa, zupa pomidorowa, czosnek, dania z makaronem, wieprzowina, wołowina, zapiekanka, zapiekanki, czosnek w ziołach, zapiekanka z mięsem , masło czosnek, sos mięsny, zapiekanka makaronowa, bez pieczenia, smażony ser, makaron z serem, makaron smażony

Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.