udka - 4428 przepisów (strona:77/296)

Domowy kebab w bułce 182

gęstego (3 czubate łyżki) 1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki oleju 1 jajko do posmarowania bułek garść sezamu do oprószenia bułek Kebab mięso – składniki: 1 kg filetów z udek kurczaka (można też użyć pół na pół – 500 g udek i 500 g filetów z piersi kurczaka) 180 ml jogurtu naturalnego gęstego lub 2-3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki

Kulinarne Przeboje
Domowy kebab z piekarnika 184

dzięki temu będzie Wam łatwiej ustabilizować kebab w piekarniku. Zobacz również przepis na: bułki do kebaba (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Domowy kebab z piekarnika – Składniki: 1 kg filetów z udek kurczaka (można też użyć pół na pół – 500 g udek i 500 g filetów z piersi kurczaka) 180 ml jogurtu naturalnego gęstego lub 2-3 łyżki oleju rzepakowego

Kulinarne Przeboje
Pasta z kurczaka i suszonych pomidorów 260

minut! :) Polecam wypróbować ten przepis przy najbliższej okazji :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z kurczaka i suszonych pomidorów – Składniki: 300 g ugotowanego kurczaka (u mnie mięso z rosołu: udka i filety z piersi kurczak) 1 słoik suszonych pomidorów (150 g – waga pomidorów po odsączeniu) 2 łyżki oleju (zalewy) ze słoika z suszonymi pomidorami 1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego(...)duże listki świeżej bazylii sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na pastę z kurczaka i suszonych pomidorów: Do wykonania tej pasty można ugotować mięso z kurczaka (udka i filety z piersi) w wodzie z przyprawami lub użyć tak jak ja ugotowanego mięsa z rosołu. Mięso ostudzić, a następnie poszarpać na mniejsze kawałki. Do pojemnika wrzucić mięso, odsączone

Kulinarne Przeboje
Ziemniaczana sałatka z kurczakiem 142

pyszna ,a już szczególnie gdy brak nam czasu cokolwiek innego . Wystarczy zrobić , wstawić do lodówki i przez kilka dni odpada nam wymyślanie co tu na szybko wciągnąć Składniki : 2 udka wędzonego kurczaka 5 ziemniaków średniej wielkości 5 jajek 1 mała puszka kukurydzy 1 średniej wielkości, czerwona cebula 2 łyżki majonezu , gęstego 1 czubata , łyżeczka chrzanu śmietankowego , łagodnego 1 łyżeczka musztardy(...)miodowej , słodkiej sól , pieprz do smaku mały pęczek szczypiorku Ziemniaki i jajka gotujemy w łupinkach , skorupkach Studzimy , obieramy , kroimy w kostkę dowolnej wielkości , ja preferuje małą . Udka z kurczaka pozbawiamy kości , można także usunąć skórę , osobiście odcinam tylko te tłustsze kawałki , resztę zostawiam . Mięso kroimy w kostkę , podobnej wielkości co jajka i ziemniaki . Cebulę siekamy drobno . Kukurydzę odsączamy z zalewy

Ogrodnik w podróży
„Kaszubska” sałatka 126

duże marchewki 5 kolorowych ziemniaków ( lub zwykłych ) 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 4 – 5 ogórków z zalewy octowej 2 cebule średniej wielkości 3 wędzone udka z kurczaka ( najlepiej własnego wyrobu ) 3 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej musztardy ( rosyjska lub z chilli ) 2-3 łyżki gęstego majonezu 1 łyżka miodu lub cukru 1 łyżka mielonego pieprzu ( można(...)kukurydzy i fasoli ,żeby lekko przeschły , sałatka wtedy nie będzie puszczać wody . Cebulę obieramy i siekamy najdrobniej jak się da . Czosnek wyciskamy praską . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso z udek oddzielamy od kości i skóry . Kroimy w małe kawałki . Wszystkie składniki umieszczamy w misce , dodajemy miód , musztardę , majonez , pieprz i sól do smaku . Mieszamy . Odstawiamy na kilka godzin lub na całą

Ogrodnik w podróży
Kurczak z warzywami 111

Pokrojone na kawałki mięso z udek kurczaka oraz pyszne warzywa, a do tego ryż. Dla nas obiad idealny. Pyszny. Danie inspirowane przepisem ze zbiorów siostry Anastazji. 800 g – 1 kg udek z kurczaka bez skóry i kości 1 duża cebula 1/2 puszki kukurydzy (można pominąć) 1 puszka pomidorów krojonych 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 młoda cukinia

Smaki Na Talerzu
Ryż z kurczakiem w curry 179

Chyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Udka kurczaka pieczone w musztardzie i sosie sojowym 245

zmiażdżonym czosnkiem, olejem i szczyptą soli. Umyte i osuszone mięso wkładamy do miski zalewamy marynatą. Mieszamy aby równomiernie pokryła każdy kawałek. Przykrywamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Udka układamy na dużej blasze skórką do góry i polewamy marynatą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 60 minut. 20 minut przed końcem przekręcamy udka na drógą

Qchnia po prostu
Udka limonkowe 122

Kolejna propozycja jak urozmaicić przygotowanie i podanie zwyczajnych udek z kurczaka. Tym razem wykorzystałam do marynaty dużo soku z limonki, cukier brązowy, chilli dzięki czemu udka się pięknie przyrumieniły, nabrały lekko azjatyckiego smaku i były przede wszystkim pyszne. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffiny drobiowe ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni 175

pieczone w piekarniku. Dodatki można wybierać dowolne – u mnie dziś szpinak, suszone pomidory, pestki dyni i ser cheddar. Do przygotowania muffinów wykorzystałam oprócz kurzęcej piersi, mielone mięso z udek bez skóry i kości – tej odrobiny tłuszczyku, która się na nich znajdowała nie usuwałam. Myślę, że zrobione z samej piersi mogłyby być troszkę suche, a tak, były wspaniale wilgotne(...)półmisku i myślę, że może stanowić świetny pomysł nawet na imprezową przekąskę. Na 9 muffinów: 500 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie pojedyncza pierś z kurczaka i 3 udka bez skóry i kości) około 100 g świeżego szpinaku 4-5 suszonych pomidorów garść prażonych pestek dyni 1 jajko 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 50 g tartego drobno sera cheddar

Smaki Na Talerzu
Udka podpiekane 430

Prosty sposób na soczyste udka z chrupiącą skórką, są doskonałe na obiad lub do kolacji. Udka gotujemy z włoszczyzną. Po 15 minutach wyjmujemy i osuszamy. Na bulionie gotujemy zupę. Przygotowujemy przyprawy ostre lub łagodne: olej, sól, pieprz, papryka. Mięso wykładamy na folię i smarujemy przyprawami za pomocą pędzla lub moczymy... Tak przygotowane podpiekamy w piekarniku 20 min./ 220 st.C

chleba naszego
Kurczak z papryką 185

Mięso kurczaka jest u mnie w domu najchętniej jadanym mięsem. Na szczęście kurczaka można przygotować „na 100 sposobów”, więc się nie nudzi;) Tym razem sięgnęłam po udka, które wpierw namoczyłam w mleku i sosie sojowym, potem natarłam przyprawami, podsmażyłam, a następnie udusiłam z dodatkiem cebulki i papryki. Wyszło bardzo smacznie:) około 10 udek kurczaka (w tym u mnie

Smaki Na Talerzu
Udka kurczaka w aromatycznym sosie z pomarańczy 149

Dziś zapraszamy Was do wspólnego przygotowania dania jakim są UDKA... Artykuł Udka kurczaka w aromatycznym sosie z pomarańczy pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kurczak pieczony z wiosennymi warzywami 242

pół godziny. Ziemniaczki szorujemy, kroimy na pół i obgotowujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzamy.  Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końce. Pomidorki myjemy - pozostawiając na gałązkach. Udka rozkładamy na blasze i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na pół godziny. Po tym czasie przekręcamy je na drugą stronę, dorzucamy ziemniaczki, gałązki pomidorków i szparagi. Zmniejszamy temperaturę(...)stopni i zapiekamy jeszcze 15-20 minut, aż ziemniaczki i szparagi będą miękkie, a pomidorki trochę popękają.  Podajemy udka z warzywami :) Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Galaretka drobiowa 162

pomidorowej” – ja gorąco polecam w formie mini galaretek. Czas wykonania: ok. 1 h 15 min + czas chłodzenia Ilość porcji: 12 małych foremek Składniki: 300 g udka z kurczaka 2 marchewki 2 jajka 3 łyżki groszku konserwowego 300 ml bulionu drobiowego 1 ½ łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Udka z kurczaka ugotować (można zrobić rosół wtedy będziemy mieć

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania