Udkówka - kiełbasa z udek kurczaka, parzona
Udkówka - kiełbasa z udek kurczaka, parzona
Nadrabiam zaległości z wyrobami mięsnymi- tym razem udkówka, czyli kiełbaska z mięsa ud kurczaka. Delikatna, soczysta i bardzo smaczna. Parzona w osłonkach białkowych, ale spokojnie można przygotować w prasce lub szynkowarze. Polecam serdecznie! Składniki: 1 kg mięsa z udek kurczaka 18 g peklosoli Przyprawy na 1 kg mięsa z udek: 2 g pieprz biały 3 g czosnek granulowany (można zastąpić czosnkiem świeżym 10 g) 100 ml wody Dodatkowo: osłonki białkowe fi 65 mm lub 75 mm (55 cm/1 kg mięsa) Przygotowanie: Przygo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kocham..lubię..gotuję..
Autor
Effa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, kurczak, uda z kurczaka, kiełbasa, udka , udka z kurczaka, ciasto, ciasto drożdżowe, drożdżowe, biała kiełbasa
Inne przepisy z Kocham..lubię..gotuję..
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję