Kurczak z białym winogronem.
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Kurczak z białym winogronem.
Składniki : 1,5 kg kurczaka ( lub piersi, albo udka ) 20 dkg białych winogron 25 dkg małych cebulek 1 szklanka białego półwytrawnego wina 2 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżki oleju 3 łyżki mąki 2 ząbki czosnku sól pieprz 2 gałązki zielonego tymianku Sposób wykonania : Kurczaka opłukać, podzielić na porcje, posypać solą,pieprzem i mąką.W rondlu rozgrzać olej i ułożyć kawałki kurczaka. Usmażyć na ciemnozłoty kolor. usmażone mięso odłożyć na talerzyk. Na tym samym oleju obsmażyć obrane z łupiny cebulki. Wlać wino, m...
Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarneAutor
Krzysztof Jaracz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, pierś, piersi, udka , mielone, mięso, drobiowe, sosy, udka z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z czosnkiem, sos do kurczaka, soczysta pierś z kurczaka, mięso duszone, sos do mielonego , mięso mielone
Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję