Za tradycyjnym rosołem z makaronem specjalnie nie przepadam, ale ten z kluseczkami lanymi zawsze zjadam bardzo chętnie. Nawet najlepszy domowy makaron ugotowany w wodzie, nie ma tego smaku co właśnie te kluski ugotowane bezpośrednio w rosole. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: 500 g rozbefu wołowego 2 udka kurze 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 średniego selera 1 podpieczona cebula 2-3 ząbki czosnku 1 liść kapusty ( ja miałam włoską) 1 listek laurowy 2-3 ziela angielski... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.