Bardzo smaczne danie obiadowe. Przepis znalazłam na tej stronie, pochodzi z książki Davida Lebovitz'a "My Paris Kitchen" Książki niestety jeszcze nie mam. Zdjęcie kurzyny w internecie było tak piękne, że musiałam sprawdzić czy danie jest tak samo smaczne jak piękne. Jak na kurczaka za którym nie przepadam, wyszło całkiem dobre. Duża ilość musztardy powoduje, że mięso staje się wyraziste. Danie wymaga nieco pracy, ale warto je zrobić. Użyłam udek kurczaka zagrodowego, który jest zdecydowanie... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...