Golonka z indyka pieczona z warzywami

Golonka z indyka pieczona z warzywami

Golonka z indyka pieczona z warzywami

Przepis na : obiad

Golonka z indyka pieczona z warzywami to mój pomysł na obiad zamiast tradycyjnych udek z kurczaka. Golonka z indyka to nic innego jak podudzie – bardzo niedoceniane w polskiej kuchni. Jest to tania część indora, za to znacznie smaczniejsza od piersi, które łatwo przesuszyć. Mięso z udek indyka jest ciemniejsze i znacznie wilgotniejsze. Ma tylko jedną wadę – jest dość problematyczne w krojeniu na talerzu. Najłatwiej sobie pomagać rękami podczas jedzenia – dlatego serwujmy podudzia w swojskim gron... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Poezja smaku

Autor

PoezjaSmaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

golonka, indyk, warzywa, sosy, czosnek, pieczenie, papryka, ziemniak, imbir, ziemniaki, sos sojowy, sok, polewa, miód, buraki, buraczki, udka , tarta, obiad, czosnek w ziołach, łatwe , burak, marchewka, piersi, mięso, pierś, seler, kurczak, pietruszka, cebula

Inne przepisy z Poezja smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.