Pyszny domowy kebab. Bo gyros niczym właściwie nie różni się od kebaba. Poza sposobem podania. Z frytkami, chlebkiem pita gyros zmienia się w solidne, smakowite danie obiadowe. Czas marynowania : Co najmniej jedna godzina Czas smażenia : 5-7 minut Poziom trudności : Raczej łatwe Liczba porcji : 2 bardzo duże Gyros – grecki kebab Każdy kto lubi kebaba lubi też gyros. Grecki gyros (czytaj jiiros) to nic innego jak turecki doner kebab, bo zresztą z Turcji się wywodzi. W Grecji danie pojawiło się wraz z emi... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.