Pasztet drobiowy z żurawiną

Pasztet drobiowy z żurawiną

Pasztet drobiowy z żurawiną

Kolejna propozycja na świąteczny stół. Pasztet drobiowy z żurawiną. Zamiast żurawiny możemy użyć suszonych śliwek. Pasztet delikatny, wilgotny, daje się rozsmarować na kanapce. Warto używać mieszanych mięs do pasztetu, smakują wtedy najlepiej. Trzeba jednak uważać, by pasztet nie wyszedł suchy, nie piec go zbyt długo, do masy warto dodać trochę wywaru z gotowania mięsa. Polecam!     Pasztet drobiowy z żurawiną   Składniki na 2 formy 11 x 11cm:   2 udka z kurczaka 400g piersi z indyka 250g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojej kuchni

Autor

Paulina Kubasiak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pasztet, bułki, tarta, imbir, udka , kasza, wątróbka drobiowa, piersi, kanapka, kanapki, pierś, śliwka, indyk, kurczak, świąteczne przepisy, udka z kurczaka, pierś kurczaka, pierś z indyka, pierś z kurczaka, mięsa pieczone, pieczone udka, kurczak pieczony, kurczak z warzywami

Inne przepisy z Smak mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.