pierś - 15998 przepisów (strona:118/1067)

Tarta z piersią kurczaka i szpinakiem 167

Dzisiaj zapraszam Was na szybkie danie, które idealnie pasuje na kolację jak i na błyskawiczny obiad. Kruche ciasto francuskiego, zalane masą jajeczno-śmietanową, która "ukrywa" szpinak, pomidora i kawałki piersi z kurczaka. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250 g świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 podwójna pierś z kurczaka 1 pomidor ser żółty starty 2 całe jajka + 2 żółtka(...)patelnię. Podczas smażenia bardzo mocno się "skurczy". Przyprawić solą i pieprzem.  4. Na upieczony spód wyłożyć przesmażony szpinak, następnie dodać posiekanego pomidora i pokrojoną w drobną kostkę pierś z kurczaka. 5. Do śmietany dodać roztrzepane jajka + żółtka. Wszystko ze sobą połączyć. Przyprawić solą i pieprzem, a także posypać startym serem. Przygotowaną masę jajeczno-śmietanową wylać na tartę. Ponownie

Ugotować
Sałatka kurczak-mango-pomidor 213

Pomysł na szybką sałatkę. Wystarczy tylko kilka składników, aby "wyczarować" smaczną i niebanalną sałatkę. Składniki: 1 mango 2 piersi z kurczaka (tj. 500 g) 1 sałata lodowa 2 pomidory sól, pieprz olej do smażenia majonez  Mango obrać, umyć i pokroić w kostkę. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórki i pokroić w kostkę. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić(...)przesmażyć na rozgrzanej patelni. Gdy mięso będzie usmażone - ostudzić. Sałatę umyć, osuszyć i rozerwać za pomocą dłoni na mniejsze kawałki. Do miski wsypać sałatę, dodać pomidory, mango i piersi z kurczaka. Wszystko ze sobą połączyć za pomocą 2-3 łyżek majonezu. Przygotowaną sałatka najlepiej smakuje, gdy jest schłodzona. Sałatka bez majonezu

Ugotować
Błyskawiczne galaretki z piersi kurczaka i warzywami 125

zajmie mniej niż 1 godzinę.  Idealny pomysł na wielkanocne śniadanie.   Przepis dodaje do akcji Lekka Wielkanoc .  Składniki: 1 duży słoik warzyw w zalewie 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz żelatyna z przyprawami 1 liść laurowy 2 ziela angielskie Do garnka wlać 1,5 l wody, dodać umyte piersi z kurczaka, liść laurowy, ziele angielskie(...)delikatnie posolić/popieprzyć. Gotować na średnim ogniu, tak długo aż mięso będzie miękkie. Następnie ugotowane piersi z kurczaka wyjąć i ostudzić, a wywar przecedzić przez gazę, aby pozbyć się resztek. Do gorącego wywaru dodać połowę opakowania żelatyny z przyprawami i rozpuścić ją. Do kokilek nakładać odcedzone warzywa, później pokrojone mięso i ponownie warzywa - całość zalać wywarem z żelatyną. Najlepiej

Ugotować
Sałatka gyros 179

Sałatka gyros jest szybka, smaczna i błyskawiczna do przygotowania. Połączenie warzyw i piersi kurczaka, otulone w sosie majonezowo-ketczupowym z lekką nutą czosnku. Proponuje wszystko ze sobą wymieszać, ponieważ dzięki temu sałatkę lepiej się nakłada.  Składniki: pół główki kapusty pekińskiej 2 pomidory bez skórki 4 ogórki konserwowe przyprawa do gyrosa 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona cebula 2 piersi(...)kurczaka 1 ząbek czosnku sól, pieprz majonez ketchup oliwa Piersi umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, solą, pieprzem i wymieszać z 3 łyżkami oliwy - następnie przygotowane mięso przesmażyć na rozgrzanej patelni. Ostudzić. W międzyczasie umyć warzywa. Kapustę pekińską posiekać, ogórki i pomidory pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka. Do miski dodać: kapustę pekińską, ogórki, pomidory, cebulę

Ugotować
Piersi kurczaka w sosie porowo-śmietanowym 174

Kawałki mięsa z kurczaka ugotowane w sosie porowo-śmietanowym podane z ryżem - idealny pomysł na szybki obiad. Poniższe danie zasmakuje smakoszom piersi z kurczaka, jak również osobom, które cenią swój czas. Składniki na 2 porcje: 1 dosyć duża pierś z kurczaka 1,5 kawałka pora (biała część) olej do smażenia 3-4 łyżki serka mascarpone (można zastąpić śmietaną(...)szklanki mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki suszonych warzyw sól, pieprz pieprz kolorowy zmielony posiekany koperek do dekoracji 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić kostkę. Następnie przygotowane kawałki piersi z kurczaka posolić i popieprzyć (zwykłym pieprzem i kolorowym). Pora umyć i pokroić w plasterki. 2. Do garnka wlać odrobinę oleju i gdy rozgrzeje się - dodać przyprawione mięso z kurczaka. Smażyć

Ugotować
Chrupiąca sałatka (na słodko) 357

dbacie o formę to pomińcie majonez. Przepis dodaje do akcji Popołudnie z Felixem . Składniki: pół pęczka selera naciowego 1 kiść czerwonego winogrona kawałek arbuza (ja użyłam żółtego) 2 małe piersi z kurczaka 2 garście orzechów ziemnych Felix 1 łyżka miodu 2 łyżki jogurtu naturalnego ewentualnie 1 łyżka majonezu sól, pieprz suszony lubczyk Mięso umyć. Do małego garnka wlać wodę - przyprawić(...)solą, pieprzem i suszonym lubczykiem. Od razu włożyć piersi z kurczaka. Gotować na średnim ogniu, tak długo aż mięso zmieni kolor. Po ugotowaniu wyjąć z garnka i ostudzić. Należy uważać, ponieważ podczas gotowania może powstać piana. W międzyczasie seler naciowy umyć i pokroić w plasterki. Winogrono umyć i przeciąć na połówki. Mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Arbuza pokroić

Ugotować
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 189

Będąc na diecie również można jeść pyszne rzeczy. Co prawda do frytek z selera byłam dość sceptycznie nastawiona, ale okazały się bardzo smaczne. Składniki (2 porcje): Roladki: 2 piersi z kurczaka ok 100 g szpinaku mrożonego łyżeczka śmietany 2 ząbki czosnku łyżka oliwy sól, pieprz, bazylia, przyprawa do kurczaka Frytki: duży seler duża marchew czosnek granulowany, papryka wędzona, tymianek, sól(...)Mieszamy dokładnie. Można odłożyć na 30 godz do lodówki. Następnie warzywa wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 min. w piekarniku w 200 C. Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, żeby z dwóch piersi wyszły 4 roladki. Mięso tłuczemy na cieńsze plastry, oprószamy z dwóch stron przyprawami i wstawiamy do lodówki na przynajmniej

e-PrzepisyKulinarne
Pierś drobiowa nadziewana serem i pieczarkami 306

Dziś chciałabym wam zaproponować pierś z kurczaka, która jest soczysta, w chrupiącej panierce z pysznym nadzieniem - kawałek nieba na talerzu :) Potrzebujemy: 1 pierś z kurczaka 20 dkg pieczarek 1 łyżka masła 3-4 plastry sera żółtego 2 łyżki mąki 1 jajko bułkę tartą olej oregano sól i pieprz Pieczarki kroimy w paski i smażymy na maśle, przyprawiamy solą, pieprzem(...)oregano. W piersi, długim nożem wydrążamy od góry dziurę o średnicy ok 2 cm. Następnie na przemian nadziewamy mięso serem pokrojonym w kostkę i pieczarkami.  Następnie obtaczamy je w mące, jajku i bułce tartej. Miejsce w którym nadziewaliśmy zabezpieczamy wykałaczkami, aby rozpuszczony ser nam nie wyciekł. Smażymy na głębokim oleju, aż mięsko ładnie się zarumieni.  Gotowe

Kolejny blog o gotowaniu
Dietetycznie: roladki z kurczaka ze szpinakiem i frytki z marchewki i selera (337 kcal) 276

Będąc na diecie również można jeść pyszne rzeczy. Co prawda do frytek z selera byłam dość sceptycznie nastawiona, ale okazały się bardzo smaczne. Składniki (2 porcje): Roladki: 2 piersi z kurczaka ok 100 g szpinaku mrożonego łyżeczka śmietany 2 ząbki czosnku łyżka oliwy sól, pieprz, bazylia, przyprawa do kurczaka Frytki: duży seler duża marchew czosnek granulowany, papryka wędzona, tymianek, sól(...)Mieszamy dokładnie. Można odłożyć na 30 godz do lodówki. Następnie warzywa wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 40-45 min. w piekarniku w 200 C. Piersi z kurczaka przekrawamy na pół, żeby z dwóch piersi wyszły 4 roladki. Mięso tłuczemy na cieńsze plastry, oprószamy z dwóch stron przyprawami i wstawiamy do lodówki na przynajmniej

e-PrzepisyKulinarne
Potrawka z kurczaka z chilli peperoncini 247

okazji poznać czy spróbować, w tym przypadku mowa jest o papryczkach chilli peperoncini. Ciekawostką jest ilość użytych tych około 1,5 cm papryczek w tej potrawce. Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka ok 0,5 kg oczyszczonej cukinii (oczyszczonej z miąższu pestkowego) 30 dag makaronu - muszelki  puszka pomidorów 4 ząbki czosnku chilli peperoncini ser parmezan oliwa z oliwek Przygotowanie(...)wielkości kroję w ćwierć lub pół plastry, podsmażam na niewielkiej ilości oliwy doprawiając solą i dodając 3 papryczki chilli peperoncini. Duszę aż cukinia zmięknie a chilli się rozkruszy. Pierś z kurczaka pokrojoną w kawałki podsmażam z 4 drobno poszatkowanymi ząbkami czosnku (najlepiej na tej samej patelni i oliwą z oliwek ) dodaję pomidory i całość duszę umożliwiając odparowanie nadmiaru soków. Wszystkie

Mechanik w kuchni
jogurtowy kurczak 307

Składniki: na 2 porcje 2 piersi z kurczaka mały jogurt naturalny papryka słodka kurkuma mięta sól pieprz mix sałat- lodowej, rzymskiej, świeżego szpinaku i rukoli pomidor mozarella lub feta przygotowanie: kurczaka myjemy, oprószamy solą i pieprzem. przekładamy do miseczki i zalewamy jogurtem wymieszanym z kurkumą, papryką i mięta wkładamy do lodówki na ok. pół godziny w międzyczasie kroimy pomidora(...)lodówki i układamy na folii aluminiowej, tak aby udało nam się do zawinąć, zalewamy marynatą jogurtową i wstawiamy do nagrzanego na 180' piekarnika. pieczemy w zależności od wielkości piersi 30-40 minut. upieczoną pierś wyjmujemy z piekarnika kroimy w plasterki  i układamy na sałatce. Polewamy jogurtem. Serwujemy z pieczywem czosnkowym lub ziołową bagietką

Luźna Kuchnia
Śmietankowy gulasz z kurczaka 352

Śmietankowy gulasz z kurczaka... Soczyste kawałki filetu z piersi kurczaka. Plasterki pieczarek i paseczki papryki. Zatopione w delikatnym, śmietankowym sosie. Dobrze przyprawione słodką papryką. Posypane pachnącą natką pietruszki. Smaczny pomysł na obiad. Polecam!   Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 150 g pieczarek; 1 średnia cebula; 1 duża, czerwona papryka; 250 ml śmietanki o zawartości tłuszczu(...)kremówki); 1/2 łyżki vegety; 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki; 1/2 pęczka natki pietruszki; Sól; Pieprz; Olej. Sposób przygotowania: Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę, oprószyć vegetą i słodką papryką i wstawić do lodówki na 30 minut. Pieczarki i paprykę umyć i osuszyć, paprykę oczyścić z nasion i białych błon. Pieczarki pokroić w plasterki, paprykę

Gospodyni Miejska
Roladki z jarmużem 135

jest owinięta boczkiem zjadł ze smakiem, pytając tylko co to za kapusta w środku :)  Bardzo łatwe do zrobienia, jarmuż można zastąpić szpinakiem, będą również bardzo smaczne. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 100 g jarmużu sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, 4 plastry boczku czosnek łyżka masła/oleju łyżka serku typu philadelphia lub serek topiony o dowolnym smaku Piersi myjemy, osuszamy(...)patelnię dodajemy łyżkę masła, posiekany czosnek i lekko posiekany jarmuż, sól, pieprz i wszystko razem podsmażamy kilka minut, po chwili dodajemy serek i dokładnie mieszamy. Kładziemy farsz na piersi, zwijamy roladki i ciasno owijamy je boczkiem (jeśli nie chcemy użyć boczku trzeba mieć wykałaczki, by roladki się nie rozleciały podczas smażenia). Na patelnie dodajemy łyżkę oleju i smażymy roladki

NA MOIM TALERZU
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 251

kształt. Gotowe sztuki odkładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy je lekko wodą lub mlekiem z wierzchu. 3. FARSZ (15 min) Podczas wyrastania ciasta zdążymy zrobić farsz. Pierś z kurczaka drobno siekamy na coś w rodzaju papki, wkładamy do miski i dodajemy pieprz oraz chili mielone lub w płatkach (powinno być dość sporo, aby wyrównać mdły smak awokado(...)cebulę i podsmażamy ją ok. 3-4 min na średnim ogniu na oleju do zarumienienia, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy jeszcze 30 sekund. Na patelnię wrzucamy posiekaną pierś z kurczaka i podsmażamy na mocnym ogniu ok. 4 min, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy soli, mieszamy, próbujemy i w razie potrzeby jeszcze doprawiamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Dojrzałe

Nerds Kitchen
TYMIANKOWY KURCZAK 230

Pierś z kurczaka to u wielu z nas takie danie, które gości najczęściej na stole, ze względu na to, że kurczak jest łatwy i szybki do zrobienia. Dziś mam dla Was równie łatwy i szybki przepis! Soczysta i niesamowicie aromatyczna pierś z kurczaka w ziołowej posypce. Dominuje tymianek i czarny grubo mielony pieprz. Smaki są na tyle wyraziste, że jest(...)smaku * oliwa – 4 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Sok cytrynowy mieszamy z pieprzem i solą, powoli wlewamy oliwę, aż powstanie emulsja. Dodajemy zmiażdżony czosnek, tymianek i skórkę cytrynową. Piersi z kurczaka oczyszczamy, porcjujemy , delikatnie! rozbijamy, wkładamy do foliowego woreczka ,zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 20 minut. Zamarynowane mięso delikatnie osączamy, smażymy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gorące

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania