Jesienna zupa na "rosole"
Jesienna zupa na "rosole"
Wiele osób uważa, że podstawą udanej zupy jest mięsna wkładka - ja najbardziej lubię drobiową. Zupa ugotowana na piersi lub udku z kurczaka jest bardzo aromatyczna, a i taką pierś czy udko można zjeść ze smakiem!:) Taką zupę nazywam jesienną, bo właśnie teraz z ogrodów sprząta się warzywa. Poza tym jest rozgrzewająca :) Składniki: ćwierć kurczaka lub 3-4 udka (może być też np. 1 duża pierś) 1-1,5 kg ziemniaków 2-3 marchewki 1 pietruszka 1 śmietanka 30% (200ml) 1 kostka rosołowa 2-3 liście laurowe 4-5 ziaren zi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kolorowy Przepisownik
Autor
MałaMi89
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
rosół, zupa, mięso, marchewka, pierś, piersi, udka , ziemniaki, kurczak, drobiowe, udka z kurczaka, zupa krem, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, krem, kurczak z warzywami, uda z kurczaka, zupa pomidorowa, potrawy z kurczaka, gotowany kurczak, warzywa na patelnie
Inne przepisy z Kolorowy Przepisownik
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję