Kurczak aroniowo-sojowy na Ostatki i "Chata"

Kurczak aroniowo-sojowy na Ostatki i

Kurczak aroniowo-sojowy na Ostatki i "Chata"

To zdecydowanie przepis dla dorosłych, którzy lubią wyraziste smaki. Powstał z potrzeby chwili wiele lat temu. Miał być wtedy kurczak teriyaki, ale w czasie zakupów jakoś wyleciał z głowy główny składnik - słodkie saki 😔 A że w barku był niezbyt słodki likier z aronii, powstała szybka polska wersja tego kurczaka 😋 Składniki (na 3 porcje): podwójna pierś kurczaka 2 łyżki oleju do smażenia 75 ml sosu sojowego 75 ml wody 75 ml likieru z aronii ok. 4 cm świeżego imbiru Piersi obsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym olej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, sosy, pierś, piersi, ryż, likier, imbir, ciekawe przepisy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, surówka, fasola, sos do kurczaka, sos mięsny, sos do ryżu, ryż smażony, kurczak z ryżem

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.