De Volaille z masłem i czosnkiem

De Volaille z masłem i czosnkiem

De Volaille z masłem i czosnkiem

Klasyczny de Volaille o wyrazistym smaku w chrupiącej panierkę. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 1 Składniki: 200 g fileta z kurczaka 25 g masła (2 łyżeczki) 1 ząbek czosnku 1 łyżka natki pietruszki ½ łyżeczki ziół prowansalskich ¼ łyżeczki pieprzu ziołowego ¼ łyżeczki soli 1 jajko bułka tarta 2 łyżki mąki Przygotowanie: Pierś z kurczaka naciąć wzdłuż. Masło wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną natką i przyprawami. Masę z masła włożyć w kieszonkę piersi z k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaWeDwoje.plKuchniaWeDwoje.pl

Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, piersi, de volaille, tarta, pierś, bułki, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, filet z kurczaka, kurczak z czosnkiem, kurczak pieczony, chrupiący kurczak, dania z kurczakiem, bułka pszenna, dania z piersi kurczaka

Inne przepisy z KuchniaWeDwoje.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.