Pieczony indyk teriyaki

Pieczony indyk teriyaki

Pieczony indyk teriyaki

Przepis na : śniadanie

Bardzo aromatyczna pieczona pierś z kurczaka doskonale łączy w sobie smaki sosu teriyaki, miodu, octu winnego i rozmarynu. Wspaniale sprawdzi się na rodzinnych obiadach lub świątecznym stole.   Składniki: Duża pierś z indyka (około 800g) 150ml sosu teriyaki 2-3 łyżki miodu naturalnego 2-3 łyżki oleju słonecznikowego 2 łyżki octu winnego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu lub gałązka świeżego Sposób przygotowania: Pierś z indyka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Wszystkie składniki marynaty: sos teriyaki, mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pierś, sosy, piersi, indyk, obiad, pierś z indyka, śniadania, kurczak, pierś z kurczaka, pierś kurczaka, mięsa pieczone, kurczak pieczony, kurczak w miodzie, pierś w marynacie

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.