indyk - 7293 przepisów (strona:118/487)

Fasolka po meksykańsku. 49

Fasolka po meksykańsku. Ta fasolka po meksykańsku jest niezwykle smaczna, aromatyczna i delikatna! Fasola w towarzystwie pomidorów , czosnku , natki pietruszki , piersi z indyka oraz przypraw. To pikantne danie może wyglądać skromnie, ale uwierz mi, że ta fasolka po meksykańsku jest szalenie pyszna i taka zdrowa. Spróbuj podawać tą fasolkę z ryżem lub pieczywem aby uzyskać satysfakcjonujący i sycący posiłek . Możesz(...)potas, wapń, magnez, fosfor, sód, żelazo, cynk, miedź, mangan. Składniki jakie będą potrzebne: – 400 g białej fasoli – 1 puszka czerwonej fasoli – 500 g mielonej piersi z indyka – 2 cebule – 3 ząbki czosnku – 500 ml pomidorów z puszki – 1 łyżka przecieru pomidorowego – sól, pieprz – olej – oregano – kminek – natka pietruszki

Zdrowy Styl Joanny
Pieczarki z indykiem 100

Składniki: 4 duże pieczarki do faszerowania 100 g fileta z indyka 4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej 1/2 kulki mozzarelli sól, pieprz zioła prowansalskie masło natka pietruszki Przygotowanie: Z pieczarek usunąć … Czytaj dalej Pieczarki z indykiem

czarrna od kuchni
Kasza z warzywami i parowanym indykiem 50

Dzisiaj propozycja zdrowego obiadu, w dodatku uparowanego. To pierś z indyka z kaszą i warzywami. Użyłam warzyw mrożonych, które od dawna zalegały mi w zamrażarce, a których chciałam się pozbyć. Dlatego ten przepis jest idealny gdy chce się zutylizować mrożonki. Tak więc parowane warzywa, indyk w przyprawach i ugotowana kasza w bulionie, plus sos na bazie jogurtu to naprawdę smaczny

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Lekki gulasz z indyka 76

kaszą pęczak Składniki 40 dkg fileta z piersi indyka 1 młoda cukinia 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora 1 łyżka czerwonej czubrycy 1/2 łyżeczki chili sól 1 jogurt naturalny (200 … Czytaj dalej Lekki gulasz z indyka

czarrna od kuchni
Pappardelle z indykiem 128

Ekspresowy obiad, do przygotowania w pół godziny. Składniki: 200 g makaronu pappardelle (u mnie szpinakowy) 400 g fileta z indyka 2 młode marchewki 1/2 pęczka szparagów 1/2 cukinii sól i … Czytaj dalej Pappardelle z indykiem

czarrna od kuchni
Zapiekanka z cukinii i indyka 105

Składniki: 1 średnia cukinia, ok. 1/2 kg po wydrążeniu 1/2 kg fileta z indyka 400 g pomidorów 1 cebula sól, pieprz, curry czubryca czerwona, chili 1 kulka mozzarelli light słodka … Czytaj dalej Zapiekanka z cukinii i indyka

czarrna od kuchni
Kalafior zapiekany z indykiem 87

Składniki: 1 kalafior 400 g fileta z indyka 1 pęczek zielonych szparagów 6 jajek 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki czubryca czerwona sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: … Czytaj dalej Kalafior zapiekany z indykiem

czarrna od kuchni
Potrawka z indykiem na ostro 90

Składniki: ok. 400 g fileta z indyka 200 g fasolki szparagowej 1 cukinie 1 pęczek zielonych szparagów 1 puszka kukurydzy 1 cebula 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Potrawka z indykiem na ostro

czarrna od kuchni
Roladki z indyka na parze 58

posiłków przygotowanych na parze jest prostota i szybkość ich przygotowania. Najprościej jest oczywiście użyć parowara, możecie jednak użyć też specjalnych nakładek, które umieszcza się w zwykłym garnku. Roladki z indyka na parze - przepis na 4 porcje Do przygotowania roladek będą Ci potrzebne: 400g filetów z indyka, cebula, 300g pieczarek, łyżka oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. Do przygotowania sosu

Z notatnika dietetyka
Sos z indykiem i warzywami 80

Składniki 400 g fileta z indyka 1 pęczek szparagów 1 opakowanie mrożonych brokułów 150 g zielonego groszku 1 cebula 1 jogurt naturalny słodka papryka, zioła prowansalskie sol, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Sos z indykiem i warzywami

czarrna od kuchni
Pieczarki faszerowane indykiem 93

Składniki: 8 pieczarek do grillowania (400 g) 500 g mięsa mielonego z indyka po kawałku żółtej i czerwonej papryki 3 liście pora 1 papryczka chili sól, pieprz Przygotowanie: Z pieczarek … Czytaj dalej Pieczarki faszerowane indykiem

czarrna od kuchni
Indyk z szynką parmeńską 70

Składniki /4 porcje: – 4 filety z indyka – 3 jajka – 50 g tartego parmezanu – sól i pieprz – odrobina soku z cytryny – bułka tarta – 4 plastry szynki parmeńskiej – szczypta gałki muszkatołowej – 50 g płatków parmezanu Przygotowanie: Filety rozbić na grubość ok. 3 mm. Jajka rozstrzep w misce, dodaj starty ser, gałkę muszkatołową, sól(...)Następnie na usmażonych kotletach ułóż po plastrze szynki parmeńskiej oraz płatki sera. Kotlety podawaj z ziemniaczkami z wody oraz ulubioną surówką ( u mnie gotowana marchewka na słodko ;). Smacznego Artykuł Indyk z szynką parmeńską pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE