kostkę. Tak samo kroimy ogórki i cebulę. Czosnek przeciskamy przez praskę. koperek drobno kroimy. Wszystkie składniki razem mieszamy wraz z majonezem i jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatka z młodych ziemniaków
Bon Appetit Małgorzatypołówki, rzodkiewkę pokroić w plasterki albo zetrzeć na tarce, paprykę pokroić w kostkę, szczypiorek drobno pokroić. Wszystko razem wymieszać wraz z bobem i zalać sosem winegret. sałatka z bobem
Bon Appetit Małgorzatykostkę kroimy także ogórki. Natkę i szczypior szatkujemy. A czosnek przepuszczamy przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy oliwą, solą i pieprzem. Proste, tanie i smaczne :) Sałatka z fasoli szparagowej
Bon Appetit Małgorzatysosu z jogurtu dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy pieprzem i koperkiem. Solić nie trzeba gdyż ser jest słony. Sosem polewamy surowego kalafiora i zajadamy na grillu :) Sałatka z kalafiora i fety
Bon Appetit MałgorzatyTortellini gotujemy a następnie studzimy. Wszystkie składniki kroimy w kostkę, siekamy natkę pietruszki. Całość mieszamy z majonezem i musztardą. Doprawiamy wg uznania. I tyle na temat :) można zapraszać gości ;) Sałatka z tortellini
Bon Appetit Małgorzatyposypujemy prażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika, a na jajkach układamy kawior (jeśli mamy). Polewamy sosem. Sos: wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą najlepiej trzepaczką by oliwa się "wtłoczyła" sałatka wypasiona
Bon Appetit Małgorzatyzamrażalce została mi biała kiełbasa ze świąt. Postanowiłam zrobić z niej nadzienie do schabu. Schab podałam na sałatce ze szpinaku i fiołków ponieważ jestem kwatożerna :) trwa jeszcze sezon na dziki czosnek (rośnie u mnie w ogrodzie) więc i jego wykorzystałam do tej potrawy :) Składniki: 1 kg ładnego schabu bez koś 3-4 pęta białej, surowej
Bon Appetit Małgorzatykroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy posiekany koperek oraz sól i pieprz. Na półmisku układamy plasterki cukinii, ugotowany bób, ser, oraz orzechy. Całość polewamy sosem z jogurtu. Smacznego! sałatka z darami losu
Bon Appetit Małgorzatyplastry, pomidorki przekrawamy na połówki. Na półmisku układamy szpinak, pomidorki, kawałki sera, plastry gruszki, smażony boczek, oraz listki stewii. Całość polewamy ulubionym sosesm. U mnie sos balsamiczny ale sałatka dobrze smakuje z sosem na bazie oliwy, musztardy i miodu. Smacznego! moja stewia Możesz zamówić stewię tutaj: http://www.naszekrzewy.pl
Bon Appetit MałgorzatyPora oczyścić, pokroić i nasolić w misce, po 15 minutach odcisnąć z nadmiaru soku. 4. Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez i musztardę i doprawić pieprzem do smaku. Smacznego !!! Sałatkę świąteczną w trochę innej wersji można znaleźć tutaj
Kuchnia domowa Anikroimy na mniejsze kawałki, dodajemy mix sałat, posiekaną zieloną cebulkę, dodajemy majonez, ketchup, mięso, mieszamy i doprawiamy do smaku. 3. Chlebek pita podgrzewamy zgodnie z przepisem na opakowaniu, faszerujemy sałatką i podajemy. Smacznego
Kuchnia domowa Aniktóre znalazłam u Dusi . Zapraszam! Składniki: arbuz pozbawiony pestek i skórki 1 kostka fety kilka listków świeżej mięty pieprz Sposób przygotowania: 1. Arbuza i fetę kroimy w kostkę. 2. Sałatkę układamy warstwowo - najpierw arbuz, porem feta, całość posypujemy pieprzem i posypujemy posiekanymi listkami mięty. Pyszności! Polecam i smacznego
Kuchnia domowa AniBardzo szybka i smaczna sałatka. Składniki: 1 nieduży kalafior 1 pęczek rzodkiewki pół pęczka szczypiorku majonez sól,pieprz Sposób przygotowania: 1. Kalafior podzielony na różyczki gotujemy w osolonym wrzątku na półtwardo. Studzimy. 2. Umyte rzodkiewki ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Szczypiorek siekamy. 4. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez, pieprz i sól. Smacznego
Kuchnia domowa AniSkładniki sosu mieszamy (proporcje wedle smaku). 6. Na półmisku układamy warstwami: brokuł, feta, pomidory, całość polewamy sosem i posypujemy słonecznikiem. Prosto, szybko i smacznie - czego chcieć więcej od letnich sałatek :) Smacznego
Kuchnia domowa AniBardzo pyszna lekka sałatka z przepisu Magdy. Składniki: 1 kalafior 3-4 ogórki gruntowe garść orzechów włoskich 2-3 łyżki jogurtu naturalnego siekany koperek sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo. Studzimy. 2. Obrane ogórki kroimy w kostkę. 3. Orzechy siekamy. 4. Składniki mieszamy, dodajemy jogurt, sól, pieprz i siekany koperek
Kuchnia domowa Ani