sernik - 18810 przepisów (strona:118/1254)

Sernik kokosowy z polewą malinową wg Aleex 209

Lublina. Jeszcze zostawię Wam obiecany przepis na pyszny sernik kokosowy na spodzie brownie z kwestii smaku, który cudownie może osłodzić święta. Jesli nie wiecie, który przepis na sernik wybrać, polecam Wam ten – jest naprawdę pyszny. Spróbujcie. Składniki: Spód brownie: • 70 g masła • 70 g gorzkiej czekolady • 1 jajko • 1/4 szklanki cukru • 45 g mąki pszennej Masa serowa(...)zmiksować do połączenia się składników. 6. Wyłożyć na spód, piec przez ok. 9 minut, następnie studzić przez ok. 10 minut przed wyłożeniem masy. 7. Przygotować masę serową: składniki na sernik powinny być ogrzane do temperatury pokojowej. Piekarnik nagrzać do 175 stopni C (góra-dół bez termoobiegu). Do misy miksera włożyć zmielony twaróg, dodać mąkę ziemniaczaną, cukier, ziarenka wyłuskane

W mojej kuchni
Czekoladowy sernik z rumowymi śliwkami (oraz życzenia) 209

Mocno czekoladowy sernik z alkoholowym akcentem w postaci śliwek przez noc moczonych w rumie. Jest smaczny, aczkolwiek jego wykonanie może przysporzyć nieco problemu. Jak to sernik, sam w sobie nie jest trudny do wykonania, a najbardziej problematyczną rzeczą – w mojej opinii – jest wmieszanie do masy serowej roztopionej czekolady. Czekolada musi być przestudzona, ale wciąż płynna. Jeśli(...)dodacie ją zbyt szybko, istnieje ryzyko, że masa się zwarzy. Samej masy nie powinno się również miksować zbyt długo, by niepotrzebnie nie napowietrzać sernika. Wszystko powinno zostać sprawnie wymieszane;) Co poza tym? Tak jak pisałam powyżej, serniczek nam smakował, ale…. no właśnie. Niestety jest jakieś „ALE”. Sernik wyszedł dosyć ciężki. Jest to też duża porcja

Smaki Na Talerzu
Piernikowy sernik z rodzynkami. 152

raptem pół godzinki i do piekarnika. Mało naczyń napaćkanych, a wypiek wyjątkowy. Spiszcie recepturę i koniecznie upieczcie. Zachęcam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 1 przyprawa do piernika 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru(...)pół litra mleka każdy ) 1 szklanka rodzynek Dodatkowo: 40 dag pierniczków nadziewanych w czekoladzie Wykonanie sernika z pierniczkami: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy przyprawę do piernika i budynie w proszku, dodajemy ser i całość dokładnie ucieramy.  Na koniec wsypujemy rodzynki

Izabelawkuchni
Sernik z białą czekoladą na białkach. 540

nadchodzące święta. Sernik na białkach, które zostały po zrobieniu  pierniczków . Kiedy zostawały mi białka, przeważnie robiłam bezy. Czasem babki. Tym razem postanowiłam sprawdzić jak smakuje taki sernik :) Piana z białek dodaje sernikowi puszystości, dlatego pomyślałam, że warto spróbować. Dodałam też białą czekoladę, bo już nie raz w internecie natknęłam się na sernik z biała czekoladą. Zrobiłam(...)więc swoją wersję. Ten sernik możecie zrobić bez spodu, na herbatnikach lub kruchym cieście. Ja, po raz pierwszy użyłam gotowej mieszanki do ciasta kruchego, marki  Polskie Młyny i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona. Wystarczy dodać tylko masło i jajko, ciasto szybko i łatwo się zagniata, a w dodatku naprawdę dobrze smakuje. Jest miękkie i delikatne, idealnie nadaje

Agusiowe smakołyki
Ciasta na Święta 885

Pierniki, makowce, serniki i wiele innych pomysłów na Świąteczne ciasta. Piernik LAST MINUTE Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik z rosą na czekoladowym spodzie Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie Sernik śmietankowy Sernik z rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda

Lena Gotuje
Tradycyjny Sernik Krakowski 295

Sernik Krakowski to t radyc yjny sernik na kruchym spodzie z kruchutką "kratką" na wierzchu polaną lukrem. Sernik krakowski to klasyka wśród wypieków, charakteryzuje się zwartą, gęstą masą serową z dodatkiem otartej skórki cytrynowej, a przy tym jest delikatny i rozpuszczający się w ustach - deser idealny na każdą okazj e. Tradycyjny Sernik Krakowski - Składniki: Ciasto(...)masła budyń waniliowy (proszek) skórka otarta z jednej cytryny ok. 100-150 g rodzynek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody skórka pomarańczowa  Tradycyjny Sernik Krakowski - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora). Gdyby ciasto okazało się zbyt "suche" dodajemy jeszcze trochę śmietany

Słodka Strona
Sernik krośnieński – kuchnia podkarpacka 172

Sernik krośnieński - kuchnia podkarpacka Sernik krośnieński zaintrygował mnie z dwóch powodów. Po pierwsze ze względu na swoją nazwę, sugerującą, że pochodzi z okolic Krosna. Drugim powodem były jabłka. Dodaje się je do masy serowej pokrojone w kosteczkę. Podczas pieczenia jabłka nieco miękną, ale trzymają swój kształt i pozostają lekko chrupiące. Sernik jest wilgotny i bardzo delikatny(...)jest dużą zaletą, ale też nieco utrudnia krojenie ciasta. Sernik krośnieński będzie miłą niespodzianką dla wielbicieli tego rodzaju wypieków. Przepis pochodzi z „Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia "Pro Carpathia". Sernik krośnieński - kuchnia podkarpacka   Składniki na blaszkę 25x35 cm: 1 kg białego tłustego sera 125 g masła

Trzeci talerz
Sernik na zimno z malinami i galaretką 183

Wakacje to idealny czas, aby przygotować sernik na zimno i to z ulubionymi sezonowymi owocami. Sernik na zimno z malinami, owocami i galaretką to świetna propozycja na letni deser. Świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań. Przygotowanie sernika nie jest skomplikowane, jedynie musimy uzbroić się w cierpliwość podczas oczekiwania. Sernik potrzebuje czasu, aby dobrze się schłodzić i stężeć(...)gustu. Moi bliscy byli nim zachwyceni.  Czas przygotowania: 1 h (oczekiwanie 12 h) Składniki na formę o średnicy 25 cm Koszt przygotowania: 23,00 zł SKŁADNIKI na sernik na zimno: 1 kg twarogu sernikowego 200 ml śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 2 szklanki świeżych malin 1/2 szklanki borówek 7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego

kulinarnyJa
Sernik z awokado bez pieczenia - pyszny sernik na zimno 217

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny sernik na zimno z awokado. Sernik jest bardzo smaczny, lekko słodki, orzeźwiający z delikatnym posmakiem i aromatem limonki. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takiego sernika, to polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sernika będziemy potrzebować: Użyłam tortownicy o średnicy 22 cm i wysokości 6 cm,  można użyć mniejszej lub większej(...)Tortownicę wykładam papierem do pieczenia lub pergaminem, aby łatwiej było wyłożyć tortownicę papierem to proponuję wyciąć z papieru krążek o wielkości dna tortownicy oraz pasek o długości obręczy tortownicy. Sernik ma wysokość około 6 centymetrów i jeżeli tortownicę mamy niższą to należy wyciąć szerszy pasek niż obręcz, tak aby pasek wystawał ponad brzeg tortownicy. Tortownicę maluję olejem i wykładam

Uwaga Babcia Gotuje
Sernik tradycyjny z rodzynkami 143

więcej czasu ser mielę sama, ale zdarza mi się także kupować już gotowy ser sernikowy. Problem w tym, że najczęściej jest on dostępny w kilogramowych wiaderkach, a taka porcja sernika to dla nas zbyt duże wyzwanie. Dotychczas byłam wierna serom w "wiaderkach" z Piątnicy lub Zott. Ale kobieta zmienną jest i pokochałam twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony produkowany przez(...)jest wyjątkowo smaczny. Sernik tradycyjny z rodzynkami przygotowany z 450 gramów tego sera to dla nas idealna porcja - znika z lodówki, zanim zdąży nam się znudzić. Proporcje na sernik tradycyjny z rodzynkami z poniższego przepisu są dostosowane do podłużnej formy o wymiarach 31 na 11,5 cm, ale możecie z powodzeniem użyć kilka centymetrów krótszej. PS. Opinia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik tradycyjny z rodzynkami 180

więcej czasu ser mielę sama, ale zdarza mi się także kupować już gotowy ser sernikowy. Problem w tym, że najczęściej jest on dostępny w kilogramowych wiaderkach, a taka porcja sernika to dla nas zbyt duże wyzwanie. Dotychczas byłam wierna serom w "wiaderkach" z Piątnicy lub Zott. Ale kobieta zmienną jest i pokochałam twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony produkowany przez(...)jest wyjątkowo smaczny. Sernik tradycyjny z rodzynkami przygotowany z 450 gramów tego sera to dla nas idealna porcja - znika z lodówki, zanim zdąży nam się znudzić. Proporcje na sernik tradycyjny z rodzynkami z poniższego przepisu są dostosowane do podłużnej formy o wymiarach 31 na 11,5 cm, ale możecie z powodzeniem użyć kilka centymetrów krótszej. PS. Opinia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką 199

zimno z brzoskwiniami i galaretką. Jedno z naszych ulubionych ciast w ciepłe wiosenne lub letnie dni. Pyszny, prosty w przygotowaniu i do tego bez pieczenia. Ostatnio zatęskniłam za sernikiem z galaretką. Rodzina chyba też, bo… chwilę po wyjęciu z lodówki połowy sernika już nie była W sezonie zamiast brzoskwiń z puszki możecie użyć świeżych owoców lub dodać inne (polecam(...)miksujemy na jednolitą masę. Do naszej masy serowej dodajemy skórkę z cytronu i pokrojone w kostkę połówki brzoskwiń. Chwilę miksujemy. Masę przekładamy na ciasteczkowy spód. Wstawiamy do lodówki, aby sernik lekko stężał. Na tyle by można było wylać na wierzch cienką warstwę galaretki (przestudzonej). Wstawiamy sernik znów do lodówki w między czasie przygotowujemy drugą galaretkę (znów

Słodkie okruszki
Sernik szachownica – kuchnia podkarpacka 1177

Sernik szachownica - kuchnia podkarpacka Sernik szachownica według przepisu pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Medyni Głogowskiej skradł ostatnio moje serce, a raczej podniebienie. Bardzo delikatna i puszysta masa serowa połączona jest w nim z kakaowym ciastem biszkoptowym. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu ciasta, prezentuje się ono w przekroju bardzo ciekawie, ale sernik ten wyróżnia przede wszystkim jego smak(...)paski i ponownym upieczeniu z masą serową. Bardzo polecam ten podkarpacki smakołyk nie tylko na nadchodzące Święta :) Przepis pochodzi z publikacji „Tradycja, smak i wdzięk” wydanej przez LGD Eurogalicja. Sernik szachownica - kuchnia podkarpacka Składniki na brytfankę 25x35 cm: Ciasto biszkoptowe: 4 jajka 170 g cukru 1 łyżka kakao 60 g mąki ziemniaczanej 110 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku

Trzeci talerz
Sernik chałwowo – bezowy 142

Kremowy, lekko mazisty sernik pełen chałwy i bez. Pieczony specjalnie na rzeszowskie spotkanie z czytelnikami i moją książką zorganizowane przez Wojewódzka i Miejską Bibliotekę Publiczna w Rzeszowie. Sernik cudownie uświetnił niezwykle liczne spotkanie z czytelnikami przygotowane w jednej z rzeszowskich filii. Jak zawsze rozmowa skupiała się na pomyśle na książkę, poprzez opowiadanie o słodkich inspiracjach, pasji pieczenia(...)fotografowania, by zakończyć się na pełnym pytań i odpowiedzi dialogu z publicznością dotyczącym pieczenia dobrego (udanego!) sernika. Cieszę się, że na moich spotkaniach pojawiają się osoby, które, najczęściej w rozmowach prywatnych po oficjalnym spotkaniu, podchodzą i śmiało mówią o swoich pomysłach, pasjach, inspiracjach… Poznaję ich losy, opowiadają o poszukiwaniach własnej drogi, o tym, że często zapominają, że praca

Raj dla Podniebienia