sernik - 18558 przepisów (strona:122/1238)

Sernik Bakaliowy 143

Przepis na Śmietankowy Sernik Bakaliowy z Pyszną Mleczną Polewą.  Na kruchym spodzie, wzbogaconym dużą ilością bakalii. Całość udekorowana jest przepyszną mleczną polewą ustrojoną płatkami migdałowymi i kandyzowaną skórką z cytrusów. Sernik jest przepyszny, kremowy, delikatny i bardzo łatwy w przygotowaniu.  Nie czekaj dłużej, zrób ten  pyszny sernik   z bakaliami , a później podziel się(...)mną swoimi wrażeniami.  Sernik Bakaliowy z Pyszną Polewą SKŁADNIKI: (na foremkę 24x24 cm) KRUCHE CIASTO: składniki na kruche ciasto powinny być zimne masło (120 g) 2 żółtka cukier (pół szkl.) mąka pszenna (1,5 szkl. = 250 g) jogurt grecki (1 łyżka kopiasta) może być śmietana 18% MASA SEROWA: składniki na masę serową powinny być o temperaturze pokojowej

RITA food channel
Ciasto Kapryśnica – sernik gotowany z bitą śmietaną 147

Ciasto Kapryśnica to pyszny i efektowny deser, który szczególnie przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom serników. Składa się z ciasteczkowego spodu, gotowanej masy serowej i bitej śmietany na wierzchu. Całość wygląda i smakuje wyśmienicie. Ciasto jest stosunkowo proste do zrobienia, jedynie trzeba uważać podczas gotowania masy serowej, aby się nie przypaliła i nie miała grudek. Jeśli jednak cały czas będziemy(...)wystudzenia. Śmietanę prosto z lodówki ubij na najwyższych obrotach miksera na sztywno. Cały czas ubijając, do śmietany wlej cienką stróżką ostudzoną, ale jeszcze płynną galaretkę. Bitą śmietanę wyłóż na sernik i wyrównaj. Wierzch posyp płatkami migdałów. Ciasto włóż do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto Kapryśnica – sernik gotowany z bitą śmietaną   Zobacz inne przepisy na ciasto

e-PrzepisyKulinarne
Top 15 przepisów na pyszne ciasta 34

przepisów na pyszne ciasta Z owocami, przekładane pysznymi kremami, pieczone i bez pieczenia, a także serniki i ciasta ucierane. Wszystkie mega smaczne i bardzo efektowne, o różnym stopniu trudności wykonania, każdy znajdzie coś dla siebie. Zapraszam po sprawdzone przepisy na rewelacyjne ciasta!     Ciasto Kokosowa Krówka Przepis tutaj (KLIK) Bardzo smaczne, efektowne i podzielne ciasto z kajmakiem, kokosem(...)dwoma pysznymi kremami. Wszystkie warstwy świetnie ze sobą współgrają, a smaki fajnie się łączą. Niebo w ustach!   Sernik jagodowy Przepis tutaj (KLIK) Ekstra kremowy, delikatny i wprost rozpływający się w ustach. Rewelacyjny sernik z dodatkiem jagód (mogą być mrożone) i borówek. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i z pewnością każdy sobie z nim poradzi.   Ciasto Marcello

Blog z Apetytem
Sernik na jogurtach greckich 25

delikatny i pyszny sernik na jogurtach greckich jest po prostu idealnie zbalansowany. Ma doskonałą strukturę i smak. Wszystko tutaj „gra” ? Składniki na spód: 70 g roztopionego masła 200 g herbatników petite beurre (ja używam tych grubych ) Przygotowanie spodu: Herbatniki blenduję na piasek, dodaję rozpuszczone masło i mieszam. Muszę uzyskać konsystencję mokrego piasku. Ciasteczka z masłem wsypuję do tortownicy(...)mieszam łyżką. Masę wylewam do tortownicy i całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 75 minut (piekę góra-dół). Po tym czasie wyłączam piekarnik i zostawiam sernik jeszcze na 20 minut w zamkniętym piekarniku. Następnie otwieram piekarnik i zostawiam sernik do wystygnięcia. Wystygnięty sernik wędruje na kilka godzin do lodówki. Na koniec przygotowuję wiśniowe wykończenie

Słodki sentyment
Sernik ricotta z borówkami 22

czekoladowym spodzie powstał sernik ricotta z borówkami – lekko kremowy, delikatny, z owocową nutą – po prostu świetny Składniki na spód: 300 g ciasteczek petite beurre ( użyłam tych grubych ) 110 g masła 2 łyżki kakao Przygotowanie: Masło rozpuszczam w rondelku. Ciasteczka mielę i dodaję razem z kakao do masła. Mieszam do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Spód tortownicy 20-22 cm wykładam(...)serka i delikatnie mieszam łopatką. Masę wykładam na ciemny spód i wstawiam całość do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 90 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i zostawiam sernik w zamkniętym piekarniku jeszcze na 15 minut. Następnie sernik wyciągam i zostawiam do wystygnięcia, na koniec wstawiam, najlepiej na całą noc, do lodówki. Następnego dnia przygotowuję borówkową górę

Słodki sentyment
Sernik Amaretto 33

Wspaniały, kremowy sernik Amaretto. Z przepyszną warstwą czekolady i prażonymi płatkami migdałów. Smakuje wybornie i chyba uzależnia Przekonajcie się sami. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 200 g ciasteczek petite beurre ( u mnie te grube ) 1 łyżka kakao 100 g roztopionego masła ½ szklanki mielonych migdałów Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek. Do roztopionego masła dodaję zmielone migdały, kakao(...)wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 75 minut. Następnie wyłączam piekarnik i zostawiam zamknięty na 5 minut. Następnie uchylam drzwiczki piekarnika i zostawiam na 10 minut. Wyciągam sernik z piekarnika i odstawiam do całego wystygnięcia. Następnie wstawiam sernik do lodówki na kilka godzin. Na koniec przygotowuję czekoladową polewę. Składniki na czekoladowy wierzch: 50 g stopionego masła

Słodki sentyment
Serniczek kinder bueno 37

kinder bueno Czy jest ktoś kto nie lubi batoników kinder bueno? Ja je uwielbiam i często robię krem o tym smaku do tortu. Tym razem postanowiłam wykonać mój ulubiony sernik z mlekiem skondensowanym z takim właśnie batonikowym przełożeniem. Bardzo nam smakował, więc polecam serdecznie ten przepis!     Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu(...)budynie (sam proszek) *** *** Całość miksujemy razem do połączenia się składników. Dodajemy ubitą wcześniej pianę z białek i delikatnie mieszamy ją łyżką lub szpatułką z masą serową – już nie miksujemy *** *** Sernik przelewamy delikatnie na blaszkę wyłożoną wcześniej herbatnikami *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze

Blog z Apetytem
Sernik kajmakowy na kokosowym spodzie z powidłem 33

Sernik to najlepsze ciasto na świecie. Sprawdza się doskonale na różne okazje, od świąt, rodzinne spotkania czy różne imprezy. Można go przygotowywać na wiele sposobów. Tak jak lubimy. Tym razem upiekłam sernik na bardzo kruchym cieście z dodatkiem wiórek kokosowych, następnie znalazła się warstwa powidła śliwkowego, a na koniec to co najważniejsze aksamitna masa serowa o smaku kajmaku(...)szklanki cukru pudru 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia  pół szklanki wiórek kokosowych   Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( mielony z wiadereczka lub zmielony dwukrotnie twaróg ) 5 jajek 1 budyń waniliowy pół szklanki cukru  1 cukier waniliowy pół puszki masy kajmakowej 15 dag masła lub margaryny Dodatkowo: pół

Izabelawkuchni
Sernik Karmelowe Love 140

Sernik Karmelowe Love To ciasto będzie przebojem na każdej imprezie. Niebanalne połączenie smaków, które może zaskoczyć niejednego gościa, a zarazem sprawić, że sernik zniknie w mgnieniu oka. Delikatna i wilgotna masa serowa, słodki karmel, puszysty krem śmietankowy i na koniec wszystko zwieńczone akcentem kokosowym. Po prostu niebo w ustach!     Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych(...)nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Wyłączamy piekarnik i ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał

Blog z Apetytem
Sernik na czekoladowym spodzie z jagodami! Przepyszny sernik! 33

Sernik na czekoladowym spodzie z jagodami! Przepyszny, kremowy i delikatny sernik z jagodami ! Stworzyłam obłędny przepis na sernik! Polecam każdemu kto kocha serniki, kruche delikatne ciasto, pyszny kremowy sernik i jagody!  Przepis na ten sernik polecam nie tylko do przygotowania latem, ponieważ możesz użyć tak, jak ja mrożonych jagód .  Jeśli masz ochotę(...)jagody możesz zastąpić jesiennymi malinami lub jeżynami, jeśli lubisz! Polecam! PRZEPIS NA SERNIK Z JAGODAMI przepis jak zawsze znajdziesz również na moim profilu na Instagramie https://www.instagram.com/smyk_w_kuchni_blog/reels/ przepis: składniki Spód: 315 g mąki pszennej typ 450 200 gram masła 30 g Kakao 100 g cukru 1xŻółtko Zmiksować na pył, tortownicę wysmaruj masłem i wylep ciastem. Masa serowa

SMYKWKUCHNI
Sernik z musem czekoladowym i frużeliną malinową 196

Sernik z musem czekoladowym i frużeliną malinową Pieczony sernik na spodzie z herbatników, pokryty pysznym, czekoladowym musem i dopełniony frużeliną z malin. Idealne połączenie smakowe. Polecam!     Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka) 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego (ok 530g) 5 jajek 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego(...)nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Wyłączamy piekarnik i ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał

Blog z Apetytem
Sernik z polewą kawową 50

Dziś zapraszam wszystkich na wyjątkowy sernik z polewą kawową . Wyśmienita propozycja dla osób kochających kawę i nie tylko. Sernik jest bardzo aksamitny w smaku, natomiast polewa kawowa nadaje mu wyjątkowego aromatu. Przepis na sernik z polewą kawową jest bardzo prosty i z łatwością każdy poradzi sobie z jego przygotowaniem. Wystarczy zaopatrzyć się w potrzebne składniki i postępować(...)według wskazówek. Gorąco polecam wypróbować! SERNIK Z POLEWĄ KAWOWĄ PRZEPIS Składniki Spód 200 g ciasteczek owsianych 50 g roztopionego masła Masa serowa 0,5 kg sera z wiaderka 0,5 kg twarogu półtłustego trzykrotnie zmielonego 250 g mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 30% 6 jajek (temperatura pokojowa) 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej kilka kropel ekstraktu waniliowego Polewa

Alle Dobre!
Sernik Amaretto 52

Wspaniały, kremowy sernik Amaretto. Z przepyszną warstwą czekolady i prażonymi płatkami migdałów. Smakuje wybornie i chyba uzależnia Przekonajcie się sami. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na spód: 200 g ciasteczek petite beurre ( u mnie te grube ) 1 łyżka kakao 100 g roztopionego masła ½ szklanki mielonych migdałów Przygotowanie: Ciasteczka blenduję na piasek. Do roztopionego masła dodaję zmielone migdały, kakao(...)wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 75 minut. Następnie wyłączam piekarnik i zostawiam zamknięty na 5 minut. Następnie uchylam drzwiczki piekarnika i zostawiam na 10 minut. Wyciągam sernik z piekarnika i odstawiam do całego wystygnięcia. Następnie wstawiam sernik do lodówki na kilka godzin. Na koniec przygotowuję czekoladową polewę. Składniki na czekoladowy wierzch: 50 g stopionego masła

Słodki sentyment
Sernik cytrynowy z zieloną herbatą 34

Zdrowych, radosnych Świąt Wielkanocnych i wiosny w sercu wszystkim czytelnikom bloga To co kocham życzą Gosia i Sławek. A jako załączniki do życzeń bardzo wiosenny sernik, zielony od japońskiej herbaty Matcha i radosny dzięki wielkanocnym zajączkom, kurczątkom, pisankom. Zielony, bo to kolor nadziei! Składniki: Sernik ? 1 kg sera białego mielonego, np. Piątnica ? 6 jajek ? 1 szklanka cukru ? skórka(...)papierem do pieczenia, wysmarować dno i boki masłem i posypać pokruszonymi biszkoptami. ? Piekarnik nastawić na 160 st.C. Na ostatniej półce położyć blachę, do której wlać do pełna gorącą wodę. Sernik ? Ser wymieszać w malakserze z cukrem na wolnych obrotach. ? Dodać startą skórkę z cytryn uprzednio polanych wrzątkiem i osuszonych. Uważać, aby nie zetrzeć białej skórki bo jest gorzka. ? Dodawać

To co kocham
Sernik krówka 689

Sernik krówka Niebiańsko pyszny, chyba najlepszy sernik jaki robiłam. Delikatny, kremowy i rozpływający się w ustach. A do tego duży, podzielny, łatwy w wykonaniu, efektowny i pięknie prezentujący się na stole. Tym ciastem z pewnością uraczysz wszystkich gości. Polecam!       Składniki: Sernik: ok 200g herbatników kakaowych 1 kg mielonego twarogu (może być z wiaderka(...)nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 30 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 150’C i pieczemy jeszcze przez 40 minut . Wyłączamy piekarnik i ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Sernik po upieczeniu zawsze trochę opada. Aby był równy, po upieczeniu należy delikatnie oddzielić go nożem od brzegów blaszki (lub papieru do pieczenia), wówczas ciasto równo opadnie i będzie miał

Blog z Apetytem