wykonania i wdzięczne w obróbce. Wystarczy wymieszać składniki (użyłam miksera z haczykami), a następnie zagnieść ciasto w kulę, odstawić na 20 minutowy odpoczynek, a potem postępować tak jak z kopytkami… i smażyć w glębokim tluszczu) Castanole najlepsze są w dniu smażenia, na drugi dzien nadal dobre, choć nie tak puszyste) Przepis zaczerpnęłam z włoskiego programu “La prova del cuoco(...)mikserem do połączenia się składników. Ciasto wyłożyć na blat i uformować kulę. Kulę ciasta przykryć, aby nie wyschła i odstawić na 20 minut. Następnie postępować jak przy robieniu kopytek. Pod zielić kulę wyrobionego ciasta na 4-5 części. Rolować wałek grubości palca wskazującego. Następnie kroić na kawałeczki długości ok. 2 cm. W dłoniach formować kulki. Rozgrzać olej
Mia Cucina Sofieta200 g serka smietankowego 6 srednich ziemniakow 1,5 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej sol maslo cukier Rano gotujemy ziemniaki i pozostawiamy do ostygniecia
Klaudynkowa kuchniabułce i dusimy porcjami na rozgrzanym oleju. Gotową przekładamy do jabłek i cebulki. Całość mieszamy, można potrzymać 1-2 minuty razem na małym ogniu. Taką wątróbkę najczęściej podaję z kopytkami i ćwikłą. Mniam
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławarto też dla odmiany przyrządzić ich wersję ze szpinakiem w połączeniu z pysznym sosikiem śmietankowo-cebulowym. Jeśli ktoś mocno preferuje włoskie klimaty, to w zasadzie możemy uznać, że szpinakowe kopytka, to inaczej szpinakowe gnocchi :) Specjalnie dla tych wszystkich dziś serwujemy 'gnocchi di patate e spinaci'. Może komuś jako takie będą bardziej smakowały, ale dla nas jakkolwiek(...)smażymy na oliwie. Następnie wlewamy śmietankę i bulion oraz serek topiony. Wszytko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 5 minut. Gotowym sosem polać kopytka. Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
Delicious Titbits05.06 .2023 Magda Wpadłam na pomysł połączenia ziemniaczanych gnocchi z botwinką przez czysty przypadek – pęczek botwinki marniał mi w lodówce, był już na granicy. Paczkę
Smaczna StronaPyzy okraszone cebulką i kiełbasą lub boczkiem to super pyszne i proste danie. Możesz je podawać polane tłuszczykiem bez dodatku mięsa lub ze skwarkami i cebulką
Zasmakuj KuchniProste i szybkie kluseczki biszkoptowe o nieregularnych kształtach, które przygotujesz z kilku podstawowych składników. Są delikatne i mięciutkie, w sam raz do zup lub sosów. Kluski
Zasmakuj KuchniDynia ma wiele cennych dla organizmu składników. Warto sięgnąć po to warzywo nie tylko ze względów zdrowotnych, ale i smakowych. Artykuł Kluski dyniowe z lubczykiem pochodzi
Pieprzyć z FantazjąZacierki, inaczej kluski siekane lub tarte wspominam z babcinej kuchni. Były to malutkie dwuskładnikowe ruloniki, najczęściej podawane do zupy lub talerza ciepłego mleka. Polecam Ci mój
Zasmakuj KuchniMazowieckie rwaki z truskawkami i palonym masłem to wariacja na temat tradycyjnej mazowieckiej potrawy wigilijna – to ziemniaczane kluseczki podawane z kapustą i grzybami lub okrasą. Ja
FlymetothespoonCepeliny z serem na słodko to świetna propozycja na danie obiadowe dla całej rodziny. Najczęściej podaję je z okrasą przygotowaną z boczku lub szynki z dodatkiem
Zasmakuj KuchniPyszne kluski serowo - szpinakowe idealne na bezmięsny obiad. Posmakują dzieciom i mięsożercom. Są rewelacyjne w smaku! Artykuł Kluski szpinakowo – serowe pochodzi z serwisu Pieprzyć z
Pieprzyć z Fantazjąskładniki na ciasto: 450 g mąki 2 łyżki masła stopionego 1 żółtko ok. 200-230 ml gorącej wody wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wody dodajemy
Domowy Smak Jedzenia