kopytka - 2509 przepisów (strona:117/168)

Warsztaty z Inką – relacja 224

odżywczych, po czym zostaliśmy podzieleni na grupy i zabraliśmy się do przygotowywania bezglutenowych dań. Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami

karmelowy
Kopytka 196

Stare, dobre kopytka. Można jeść z zasmażką, ale ja osobiście wolę je na słodko z cukrem albo bitą  śmietaną. Składniki: ok 1kg ziemniaków 300g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól Przygotowanie: Ziemniaki obieramy i drobno kroimy. Gotujemy do miękkości. Jeszcze ciepłe dokładnie mielimy i odstawiamy do wystygnięcia. Ze zmielonych ziemniaków układamy na blacie wysypanym mąką

Gotuj z Rumcajsem
Paszteciki drożdżowe 208

części- rozwałkować, na grubość ok 0,5 cm. Przeciąć wzdłuż na pół. Na każdą część wykładać  farszu. Zwinąć ..  Miejsce złączenia  docisnąć. Pokroić na kawałki, jak kopytka. Umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować  białkiem i posypać oregano Piec w nagrzanym piekarniku, temp. 200 C ok 20 minut

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Bezglutenowe warsztaty z Kawą Inka ... i Tomaszem Jakubiakiem ! 192

glutenu, wykorzystując do klasycznych przepisów, np pierogów - zamienniki mąki pszennej - tu gryczana. Na menu tego dnia składało się: *  żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem * kopytka z pieczonej dyni z estragonem i gulasz z gęsich serc i boczniaków * filety z pstrąga podane z dwiema sałatkami z soczewicy i świeżych warzyw * pierogi z mąki gryczanej z kaszą

kolorowotorcikowo
Bezglutenowe warsztaty z Inką 217

bardzo barwnie opowiadał nam o swoich podróżach i doświadczeniach kulinarnych. Dania które przygotowaliśmy na warsztatach to: pierogi z maki gryczanej z kaszą jaglaną i mielonym indykiem polane sosem grzybowym kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z  gęsich serc z boczniakami smażone filety z pstrąga i sałatki  z soczewicy ze świeżymi  warzywami domowe żółte curry wegetariańskie

Kulinarne przygody Gatity
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 232

bloga Bajeczna Kuchnia   Zapiekanka wiejska z grzybami i boczkiem autorka: dagita z bloga Na Ciasteczkowych Papierach Rissotto Kapuściane autorka: Make Easy Meal z bloga Make Easy Meal Kopytka z sosem grzybowym autorka: Bogusia82 z bloga Bajeczna Kuchnia Przetwory Grzyby marynowane               autorka: Kulinarny Lans z bloga

Weekendy w domu i ogrodzie
Warsztaty bezglutenowe z Inką i Tomaszem Jakubiakiem 270

świeżymi warzywami. Ja z Angeliną zająłem się pstrągiem, a Edyta z Martą sałatkami. Pozostałe grupy przygotowały : Pierogi z mąki gryczanej z kaszą jaglaną, mielonym indykiem i sosem grzybowym. Kopytka z pieczonej dyni z estragonem, gulasz z gęsich serc i boczniaków. Żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem Do każdego dania dodawana była kawa Inka i nadawała

Parowar Faceta
Pieczona dynia - jak upiec dynię idealną ! 190

wytrawnych dań. Co zrobić z pieczonej dyni ? Ja zazwyczaj miksuję ją na pure - uprzednio wydrążając pestki i obierając skórkę. Takie pure wykorzystuję do serników, deserów, koktajli, sosów, kopytek i innych potraw. Upieczoną dynię można wykorzystać także do sałatek, sosów, curry i innych dań - tym razem nie miksując, a krojąc dynię w kostkę. Kilka PRZEPISÓW z wykorzystaniem pure z pieczonej

kolorowotorcikowo
Fafernuchy 222

powstałe ciasto podzielić na kilka części. Z każdej z nich uformować wałek, który należy lekko spłaszczyć i pokroić (po skosie) na niewielkie odcinki (około 3 cm; tak jak kopytka). Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec (w rozgrzanym piekarniku) 25-30 minut w temperaturze 190 stopni.  Ciasto ozdobiłam akcesoriami ze SweetBoxa ( SweetBox Kaszubski

Di gotuje
KNEDLE SZPINAKOWE Z SEREM – szybki, smaczny obiad! 261

wiecie jestem ogromną wielbicielką nie tylko naleśników, ale też wszelkiego rodzaju kluchów , kopytek , paruchów , pampuchów i innych dań mącznych ( co widać po pupie :P ). Dziś mam dla Was przepis na moje ostatnie knedelki, którymi zajadałyśmy się z mamą tak, że aż nam się uszy trzęsły. Knedle z bułki z dodatkiem szpinaku i żółtego sera ( ja dałam cheddar, żeby miały

Ostra na Słodko
Sos grzybowy 213

grzybowy możemy wykorzystać jako dodatek do makaronu, kopytek lub ziemniaków, jest smaczny i aromatyczny. Składniki: 1 kilogram świeżych grzybów 2 cebule 3 łyżki smalcu 1 szklanka śmietany 18% Sól, pieprz Pęczek natki pietruszki Sposób przygotowania: Grzyby oczyszczamy, dokładnie myjemy, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, przesmażamy na smalcu, dodajemy pokrojone grzyby, wlewamy niewielką ilość wody i dusimy

Bajeczna Kuchnia
Kluski śląskie 245

Każda partię gotujemy ok. 15 minut. Podajemy na gorąco np. polane skwarkami i cebulką lub z gulaszem. Smacznego! *Wybór ziemniaków nie pozostaje tu bez znaczenia. Do wyrobu wszelkich klusek, kopytek czy pyz najlepiej nadają się odmiany zawierające dużo skrobi (zwiększa się przez to ich kaloryczność). W sklepach można kupić ziemniaki, które mają już określone przeznaczenie. Jeśli jednak nie jesteście

MyCookBook.pl
Gulasz wołowy na dziko z kluskami śląskimi 211

miękkie (po ok. 1,5-2 godzinach) doprawiamy sos mąką wymieszaną ze śmietaną, a także solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gulasz wołowy na dziko podajemy z kluskami śląskimi lub kopytkami, ziemniakami czy ryżem. Każdą porcję można ozdobić gałązkami tymianku. Smacznego

MyCookBook.pl
Kluski jaglano-dyniowe z sosem grzybowym 217

kluski mokrymi rękoma i wrzucać na osolony wrzątek. Gotować ok. 2 minut od wypłynięcia klusek na powierzchnię wody. Na kluski wyłożyć grzyby z sosem. Posypać np. rozdrobnionym jalapeno. ------ Podobne: Kopytka dyniowe z sosem Pasztet jaglano-grzybowy Knedle ze śliwkami

Weekendy w domu i ogrodzie
Klopsy w sosie pieczarkowym 269

pszennej dokładnie wymieszać z zimną wodą (100 ml) i wlać do klopsów w sosie. Gotować kolejne 2 minuty stale mieszając. Zdjąć z ognia. Podawać gorące z ziemniakami, kaszą czy kopytkami i ulubioną surówką. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 20 klopsów. Ja nie obieram pieczarek tylko dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Smak sosu można wzbogacić

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania