inne”, ciężkie i maziste. Sernik według tego przepisu jest przepyszny, ma kremową konsystencję i wyraźnie bananowy smak. Polecam. Spód ciasteczkowy: 250 g ciastek zbożowych 80 g masła Sernik: 1 kg sera (np Piątnica z wiaderka) 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. śmietanki 30% 3 duże, dojrzałe banany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego(...)łączymy z roztopionym masłem. Masą ciasteczkową wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 24 cm) i podpiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Składniki na sernik powinny być w temp. pokojowej, a więc ser, śmietanę i jajka należy wyjąć ok. 2 godzin wcześniej z lodówki. Banany umieszczamy w misce, dodajemy 2 czubate łyżki masła orzechowego
Smaki Na Talerzukonfiturą z czarnej porzeczki Delikatny sernik z makiem i nutą pomarańczy na czekoladowym spodzie Kwiecisty makowiec drożdżowy. Jak przygotować efektowny makowiec? Szybki piernik borówkowy Pyszny daktylowiec (ciasto). Sernik z dodatkiem kaszy manny Szybkie pomarańczowe ciasto Murzynek z serem. Czekoladowe ciasto z serem. Ciasto marcepanowe. Przepis dla wielbicieli marcepanu. Delikatnie cytrynowa babka. Szybkie, łatwe i bardzo puszyste ciasto(...)każdego. Rolada z masą makową. Drożdżowy makowiec. Szybkie pomarańczowe ciasto z kisielem Szybkie ciasto czekoladowe z ananasem Śmietankowy sernik z gruszką Aromatyczny murzynek z marmoladą Babka limonkowa (bez miksera) Pyszny waniliowy keks z żurawiną i pomarańczową skórką Delikatny i puszysty sernik cytrynowy Pyszna i szybka babka bez miksera Babka piaskowa dwukolorowa. Przepis na tradycyjną babkę piaskową. Szybka babka
Słodkie okruszkiczarnej porzeczki, z jagodami, z dynią, marcepanem, adwokatem, zieloną herbatą Matcha, białą i ciemną czekoladą, kawą czy wytrawny z porem. Przepis na sernik z masłem orzechowym znalazłam u Nigelli i upiekłam bardzo podobny wzorując się na nim, no bo kto jak kto ale ona to musi wiedzieć(...)powinien smakować. Sernik, jak to w moich sernikach bywa, jest bez spodu. Jeśli lubicie masło orzechowe, to powinien Wam bardzo smakować. Posmak masła orzechowego nie jest zbyt intensywny w tym serniku, nie przytłacza, pomimo sporej ilości masła. Polecam jako odskocznię od klasycznego sernika. Ciasto jest sprężyste, ale struktura delikatna, rozpływająca się
To co kochammoja mama sama zjadła aż 3/4 ciasta. Przez kilka dni nosiłam jej do szpitala po kilka kawałków i miło było, jak z niewielu rzeczy prosiła właśnie o ten sernik. Przyznam, że z chęcią sama nim bym się objadła, ale niestety za szybko zniknął i nie miałam już czym. Delikatna nuta cytryny idealnie komponuje się z kremową i słodką(...)masę serową. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie połączyć za pomocą miksera. (Kolejność jest dowolna. Masę należy mieszać tylko do połączenia się składników. Nie warto jej napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i delikatnie wyrównać. Na wierzchu wyłożyć (łyżeczką) puree malinowe - tworząc kółka lub przeciągnięte, grube pasy. Następnie należy wziąć wykałaczkę
Di gotujekażdy domownik lubi najbardziej. Rodzynki, skórka pomarańczowa, ser i pyszne słomki ptysiowe (smak dzieciństwa) tym razem w cynamonowej odsłonie (, a więc znów coś dla mnie – wielbicielki cynamonu). Taki sernik przygotowuje się naprawdę szybko i… u nas w domu znika jeszcze w szybszym tempie Spróbujcie, polecam. A wracając do słomki ptysiowej z cynamonem od Brześć … Resztę, która(...)zostanie po przygotowaniu sernika podajcie domownikom, od tak bo jest naprawdę godna schrupania Uwielbiam ten smak Składniki: (na okrągłą tortownice 24 cm) 1/2 kg sera z wiaderka 125 g miękkiego masła 4/5 szklanka cukru 4 jajka 2 łyżeczki przyprawy do sernika 1 łyżka budyniu o smaku śmietankowym (proszek) szczypta soli około 1/3 szklanki rodzynek (u mnie rodzynki jumbo po pokrojeniu
Słodkie okruszkinamiętnie kupowałam te fioletowe kule. Był jeden dżem, potem drugi; jeden sernik, i następny. A także ucierane ciasto i obłędnie pyszna tarta. Od czego mam więc zacząć...? Od sernika, oczywiście. Ten jest rezultatem mojej radosnej twórczości; chciałam w nim połączyć smaki bliskowschodnie tak, żeby znalazły uznanie także w europejskich podniebieniach. Jest więc kardamon i konfitura z róży, które(...)przez około 1/2 minuty - owoce mają być miękkie, ale nie mogą się rozpadać. Ułożyć figi na serniku. Do gorącego sosu dodać kremówkę, wymieszać, podgrzewać jeszcze chwilę. Sos przelać do garnuszka, polewać nim kawałki ciasta na talerzykach. Smacznego! Ostatnio w ogóle stawiam na serniki (nie tylko z figami). Uwielbiam je jeść, a jeszcze bardziej piec - możliwości wariacji smakowych przyprawiają
Pożeraczka, czyli raz adobrzeprzejdą obok tego ciasta obojętnie Uwielbiam chałwę i nie mogłam odłożyć przepisu na to ciasto na jesień, musiałam przygotować je tak szybko jak się dało. Sernik wyszedł przepyszny, nie można mu nic zarzucić. Prawie całość pochłonęliśmy już tego samego dnia, kiedy został upieczony, a szkoda bo okazało się, że na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej Jest również łatwy(...)schłodzeniu przelewamy na ciasto. Wkładamy na chwilę do lodówki i dopiero wówczas ozdabiamy truskawkami. Z foremki wykroiłam 10 dużych porcji. Jedna to około 420 kcal. Sernik chałwowy Sernik – ciasto idealne na niedziele Twaróg + chałwa + czekolada + owoce = sernik idealny Sernik chałwowy z całymi kawałkami chałwy Smacznego!!! Źródło przepisu: Kuchnia Paulettes
RelaxtimeKochani! Wybaczcie, że sernik który dzisiaj wam zaprezentuje będzie dedykowany mojemu mężowi, który dwa dni temu obchodził urodziny. Składniki tego sernika to połączenie ulubionych smaków mojego męża, czyli wanilii i kajmaku. Za każdym razem, gdy kupuję masę kajmakową muszę ją dobrze schować by nie została spałaszowana przez mojego Pawła zanim ją wykorzystam zgodnie z moim planem. Jak dla mnie(...)wartości w smaku i nie był za słodki, co budziło we mnie największe obawy. Cóż, wanilia to również numer jeden mojego Pawła, a z kajmakiem tworzy wyjątkowo dobraną parę. Sernik pieczony jest w kąpieli wodnej dzięki czemu jest równy, zwarty oraz aksamitny. Spód, który najbardziej mi pasował do słodkiej masy serowej bazuje na herbatnikach z dodatkiem ciemnego kakao holenderskiego
vaniliowoczekoladowajagodowy, przepyszny smerfowy sernik, który wprost rozpływa się w ustach. Prawdziwy leśny raj dla podniebienia :-) Robi się go bardzo szybko i prosto a efekt finalny zadowoli każdego fana serników. Mikser jest zbędny, wystarczy trzepaczka - im mniej się ubija tym lepiej. Sernik można bez problemu upiec w wersji bezglutenowej - wystarczy kupić kruche ciastka bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! Jedyny minus(...)jagody i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Masę serową przelać na schłodzony ciasteczkowy spód. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 ° C bez termoobiegu. Piec sernik przez około 70 minut. Gotowy sernik ma sprężysty wierzch i jest ścięty na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie wyjąć i schłodzić
maniapieczeniaspodzie. Wykonanie jest dość łatwe, trzeba jedynie uzbroić się w cierpliwość jeśli chodzi o tężenie galaretki. Z moją cierpliwością nie było najlepiej i galaretka zamiast na wierzchu jest wewnątrz sernika. Smak jednak pozostał niezmieniony, a wygląd przyjmijmy, że niby taki miał być. Składniki: (forma o średnicy 28 cm) 750 g sera białego twarogowego mielonego 200 ml śmietany(...)masa stężała. Po zastygnięciu sernik polać lekko tężejącymi galaretkami agrestowymi. Jak widać na zdjęciach u mnie efekt jest nieco inny niż opisałam, gdyż zbyt szybko zaczęłam polewać sernik galaretką. Sernik nie był jeszcze zastygnięty, a galaretka zbyt płynna i zamiast na wierzchu spłynęła do środka sernika. Jeśli podoba się taki efekt, to należy podzielić masę serową
Kuchcik gotujeWitam serdecznie Chciałabym zaproponować pyszny sernik na zimno z truskawkami i z domową galaretką z truskawek. Sernik jest bardzo pyszny, nie za słodki, prosty i szybki w przygotowaniu. Jeżeli ktoś jeszcze nie robił takiego sernika to polecam wypróbować przepis szczególnie że mamy sezon na truskawki. Do przygotowania sernika na zimno będziemy potrzebować: Użyłam tortownicy o średnicy(...)żelatyny dodaję gorącą wodę dokładnie mieszam, wlewam do truskawek (zdjętych już z gazu) i bardzo dokładnie mieszam. Rondelek z tak przygotowanymi truskawkami odstawiam d o wystudzenia. Końcowe przygotowanie sernika: Gdy galaretka z truskawek jest już zimna a masa serowa zastygła. To na górę masy serowej wylewam galaretkę i układam połówki truskawek. Następnie sernik wstawiam ponownie do lodówki żeby galaretka
Uwaga Babcia Gotujewszelkie dania z żelatyną. Za to teraz doceniam sernik na zimno. Szczególnie pasuje mi on do lata, kiedy to do galaretki możemy dodać masę sezonowych owoców. Przepisów na sernik na zimno jest masa. Ja nie lubię takich galaretowatych serników. Ten jest delikatny, dzięki zawartości mascarpone i kremówki. Im więcej dodacie ich do masy, tym będzie lżejsza. Na wierzch(...)wiadomo. A drugą wadą jest konieczność przechowywania ich w lodówce, w której wiecznie nie mam miejsca. Ale na sernik na zimno, jakoś je wygospodarowuję Drukuj Sernik na zimno z mascarpone window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Spód 100 gr rozpuszczonego masła 200 gr kakaowych herbatników lub zwykłych Masa 750 g sera białego dwukrotnie zmielonego (może być wiaderkowy
Mieszam w Garnkuhitem wielu rodzinnych spotkań bo wszyscy go lubią. Bardzo dziwne, że dotąd nie doczekał się swojego miejsca na blogu. Niniejszym nadrabiam skwapliwie to pożałowania godne zaniedbanie i voila, pyszny sernik królewski, sernik waniliowy na kakaowym spodzie już jest! Bardzo lubimy serniki , ale wcale nie piekę ich zbyt często właśnie z tej przyczyny. Jeśli się lubi sernik to jeden kawałek nie wystarcza a czasami nawet 2 pachną malizną. Szczególnie kiedy jest się takim łasuchem jak ja. Na dodatek sernik to jedno z najłatwiejszych ciast więc ciężko wykręcić się brakiem czasu czy sił na jego przygotowanie. Ale od czasu do czasu można zaszaleć, szczególnie kiedy nadarzy się jakaś miła okazja do świętowania i wokół sernika zasiądzie
Smaczna Pyzazebra bez pieczenia to naprawdę prosty w wykonaniu deser na zimno, który łączy w sobie klasyczne smaki: wanilię i kakao, a do tego bardzo ładnie się prezentuje. Do przygotowania sernika użyłam typowych dla takiego deseru składników - twarogu z wiaderka, słodkiej śmietanki i cukru oraz kakao i wanilii w postaci domowego cukru waniliowego, a także produktu spajającego wszystkie elementy - żelatyny. Wszystko(...)łyżki) do wykończenia obu mas; rzadka masa pod wpływem nakładania kolejnych warstw powinna lekko rozpłynąć się na boki i wypełnić formę, w razie potrzeby wierzch wyrównać łyżką - gotowy sernik schłodzić przez całą noc w lodówce (najlepiej pod przykryciem) - przed podaniem sernik udekorować posiekaną drobno czekoladą
Smakołyki Bereniki