ciasto jogurtowe - 3222 przepisów (strona:120/215)

Bułeczki jogurtowe 95

Bułeczki jogurtowe Puszyste, mięciutkie w środku oraz chrupiące z zewnątrz bułeczki pszenne na jogurcie. Wspaniale smakują i długo zachowują świeżość. Polecam!       Składniki: Ciasto: 450 g mąki pszennej 7 g suchych drożdży 200 ml gęstego jogurtu naturalnego 100 ml ciepłej (nie gorącej!) wody 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 jajko Dodatkowo: Do posypania bułeczek(...)ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy na blat posmarowany olejem i ponownie je wyrabiamy (najlepiej ręce też posmarować olejem). Następnie z ciasta formujemy bułeczki 10-12 sztuk i układamy na wyłożonej papierem blaszce (zachowując odstępy!),*** *** Bułeczki posypujemy wedle upodobań: sezamem, słonecznikiem, makiem itp. i odkładamy do ponownego wyrośnięcia na około 30 minut *** *** Bułeczki

Blog z Apetytem
Jogurtowy placek ze śliwkami 129

Uwielbiam wykorzystywać śliwki do ciast i zawsze bardzo się cieszę, kiedy pierwsze owoce pojawiają się na straganach. Niedługo zaprezentuję Wam przepis na powidła śliwkowe, ale póki co: jogurtowy placek ze śliwkami! Składniki: ok. 800 g śliwek 2 jajka 200 g jogurtu naturalnego 2 szklanki mąki 100 g masła 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody(...)Dodać jajka, jogurt i przestudzone masło i dokładnie wymieszać. Do masy wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Formę wyłożyć papierem do pieczenia - wylać na nią ciasto i wyłożyć śliwkami. Piec do suchego patyczka - ok. 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Po przestudzeniu posypać cukrem pudrem, który można wymieszać z cynamonem i cukrem waniliowym

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Biszkopt z masą jogurtową z truskawkami 138

ciacho robiłam kilka dni temu, zjedzone było ze smakiem ,mimo tego , że przez pomyłkę do galaretki do masy jogurtowej dałam za dużo wody i masa nie stężała tak jak powinna.Ciasto na biszkopt można zrobić metodą tradycyjną a ja zrobiłam w termomiksie. Biszkopt 4 jajka 120 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 120 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)min/37°C/obr. 4, następnie ubijać 6 min/obr. 4.Dodać mąkę, proszek do pieczenia i sól, wymieszać 4 s/obr. 3. Zdjąć motylek.Zawartość naczynia miksującego dokładnie i ostrożnie wymieszać kopystką.Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 20-25 min (180°C). Biszkopt odstawić do całkowitego ostudzenia.Następnie przekroić wzdłuż na pół.Galaretki rozpuścić osobno w 250 ml wody. Gdy będzie zimna

Moje domowe kucharzenie
Babka drożdżowa wilgotna 115

skórka pomarańczowa i ewentualnie troszkę skórki z cytryny. Nie ma nawet potrzeby moczenia rodzynków w rumie. To doskonałe ciasto drożdżowe na co dzień i na święta. Przepisy na babki wielkanocne Babka marmurkowa ucierana Babka drożdżowa parzona Łatwa babka majonezowa Babka jogurtowa Babka drożdżowa wg przepisu z 1963 roku Babka z ajerkoniakiem Babka piaskowa  sposób na wykorzystanie białek jajek - Babka(...)Starter - przygotowujemy pierwszego dnia 100 ml letniej wody o temperaturze około 30-35 stopni 100 g mąki pszennej uniwersalnej (typ 500 lub 550) 10 g świeżych drożdży  Ciasto drożdżowe  - przegotowujemy i pieczemy drugiego dnia cały starter 210 g mąki pszennej uniwersalnej (typ 500 lub 550) 2 jajka 60 g miękkiego masła posiekanego na małe kawałki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Babka jogurtowo-limonkowa 157

przemyśleń? Ano ponieważ można wziąć kawałek ciacha do jednej ręki, kubek kawy do drugiej i nie przejmując się żadnymi spadającymi okruszkami bezkarnie się nią zajadać i dumać. To ciasto, które zawsze idealnie pasuje do nadrabiania zaległości w lekturach. I do ułamania kawałka dla niecierpliwego kota czyhającego pod stołem lub gdzieś w pobliżu na swoją część. I do dziabania kawałeczek(...)roku zimy coś nie widać ale babka jest :) Bardzo wilgotna (taka, jaką lubię) o orzeźwiającym aromacie limonki i jogurtowym smaku. Bardzo polecam szczególnie tym, którzy lubią nowe doznania smakowe :) Przepis znalazłam tu ( klik ). Autorka dodała jeszcze lukier na wierzch ciasta, ale ja z niego zrezygnowałam. Składniki: 250 g jogurtu naturalnego 5 jajek 1i 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego

My simple kitchen
Bezglutenowe ciasto z jagodami 136

  Niedawno otrzymałam od firmy Bio Planet http://www.bioplanet.pl/ do przetestowania olej arganowy. Oprócz klasycznego zastosowania w sałatkach, pastach postanowiłam wykorzystać go również do pieczenia. Ciasto

Szybko Tanio Smacznie
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 160

glutenu, jajek, mleka autorka: garnkofilia | blog: Garnkofilia Ciasto marchewkowo-orzechowe autorka: Ana_Pis | blog: Różowa Patera Ciasto marchwiowo - orzechowe inspirowane Wiosną Pięciu Przemian. autorka: Elżbieta Dz | blog: Dieta moja pasja Krem z batatów, marchwi i cukinii autorka: Shabbyeat | blog: ShabbyEat 658. Jogurtowe lody bananowo- marchewkowe z tahini, włoskimi, kakaowcem i żurawiną autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek 655. Migdałowy chlebek marchewkowy(...)syropem klonowym i śliwka autorka: malinowyporanek | blog: malinowyporanek Serowa owsianka pieczona marchewkowo-bananowa autorka: pinkyyy | blog: Kucharka w baletkach MARCHEWKOWE BABECZKI Z KREMEM STRACIATELLA autorka: foodmania | blog: FOODMANIA Ciasto marchewkowe klasyczne | dietetyczne, bez laktozy autorka: iza10023 | blog: Czarna wisienka Kotlety marchewkowe ze słonecznikiem autorka: wegefaza | blog: wegefaza Surówka z marchewki w naparze z melisy z sokiem autorka: klaudiaannacebula | blog: Zaklęcie

Weekendy w domu i ogrodzie
Jagodzianki (zawijane) / Polish Blueberry Rolls 129

jagodami na świeżych lub suchych drożdżach. Mój przepis na te jogurtowe bułeczki jest bardzo prosty, a dzięki dodatkowi jogurtu jagodzianki są mięciutkie i puszyste. Zobacz, jak w prosty sposób zawijać domowe jagodzianki na poniższym filmie : Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Maślane jagodzianki z ciasta drożdżowego możecie przygotować z wyprzedzeniem. Samo ciasto drożdżowe może wyrastać przez

Lekcje w kuchni
Dania jednogarnkowe 106

suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Smażona kiełbasa podwawelska na sałatce z ciecierzycy z orzechami włoskimi i suszonymi pomidorami Smażona kiełbasa

Moja smaczna kuchnia
Jogurt-owiec z jabłkami 174

się potraja). Przesiewamy mąkę nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy łopatką.Formę prostokątną standardową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy 20 minut w 170 stopniach.Po upieczeniu formę wykładamy folią aluminiową i wkładamy nasz biszkopt. Masa jogurtowa: Żelatynę wsypujemy do garnuszka zalewamy wodą ( tyko tyle aby zamieszać, żelatyna spęcznieje. Włączamy gaz i mieszamy do rozpuszczenia. Żelatyna rozpuszczona więc

Różowa kuchnia
Jogurtowy torcik z czereśniami 129

Nie wiem jak Wy ale ja uwielbiam takie lekkie jogurtowe torciki. Są idealnym, orzeźwiającym deserem na letnie popołudnie. Ten torcik robi się bardzo szybko i jest

Smakołyki Asi
Jogurtowe placuszki z jagodami czyli mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego 121

jogurt naturalny Jogurt naturalny mieszam z jajkami, solą i cukrem. Mąkę mieszam dokładnie z proszkiem do pieczenia. Do masy jogurtowej dodaję mąkę i dokładnie mieszam. Dodaję jagody. Na patelni z dodatkiem oliwy smażę placuszki (po 1 łyżce ciasta na każdego placuszka) i przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podaję z owocami i syropem klonowym. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Polędwiczka Wieprzowa w Cieście Francuskim z ogórkową sałatką 228

Składniki: 1 op ciasta francuskiego 1 polędwiczka wieprzowa  12 opakowanie szynki dojrzewającej 1 kulka mozzarelli 1 słoiczek suszonych pomidorków kilka gałązek świeżego estragonu 3 łyżki

Luźna Kuchnia
Bliny z bananami 132

sztywna pianę, dodając szczyptę soli, następnie dorzucamy dwie łyżki cukru z prawdziwą wanilią i ponownie miksujemy. Do białek dodajemy jogurtową masę i mieszamy łyżką, mąkę przesiewamy i ponownie mieszamy. Banany kroimy na cienkie plasterki i wrzucamy do ciasta, ostrożnie mieszając. Smażymy w kilku kroplach oleju z obu stron. Podajemy z kleksem jogurtu naturalnego i owocami. Smacznego

Słodkie Przyjemności
.898. lekkie jak piórko 146

czasu nawet na zrobienie zdjęcia śniadaniu, a co dopiero dodanie go na bloga. Jednak dzisiaj już zdążyłam :D Ciast(k)o upiekłam wczoraj i zostawiłam na noc w piekarniku, już na mnie czekało. Było niezwykle delikatne - dzięki ubiciu białka, a dzięki jogurtowi wilgotne <3 Jeśli będą chętni wieczorem mogę dodać przepis :) Ostatni dzień w szkole i ostatni sprawdzian, ufff(...)truskawkowy) ~łyżka mieszanki ziaren Migdałowy Przylądek do posypania W misce łączymy mąkę, cukier/stevię, żółtko i jogurt. W drugiej misce ubijamy białko, następnie delikatnie łączymy je z masą. Połowę ciasta przekładamy do kokilki i wykładamy dżem, przykrywamy drugą połową masy, posypujemy ziarenkami i pieczemy ok. 30-35 minut (do suchego patyczka) w 180*C. Smacznego! :) A na chili&sugar

breakfast of dreams