ciasto jogurtowe - 3222 przepisów (strona:121/215)

Muffinki jogurtowe z truskawkami 134

zrobić gdy mają wpaść niezapowiedziani goście, a w szafkach wieje pustką? Muffinki! Te są mega delikatne, jogurtowe, a dodatek świezych truskawek dodaje im świeżości i kwasowości. Zrobicie je w kilka minut i to bez miksera! Składniki 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 1/2 szklanki oleju 250 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)części. Następnie truskawki dodajemy do masy muffinkowej i znowu wszystko mieszamy (krótko!). Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Każdą napełniamy ciastem zostawiając odrobinę przestrzeni dla babeczek do wyrośnięcia. Pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach (do suchego patyczka). Smacznego! Artykuł Muffinki jogurtowe z truskawkami pochodzi z serwisu Analiza Smaku

Analiza Smaku
Jogurtowe placuszki otrębowe z musli - bez mąki i cukru :) 129

Barmar w swojej ofercie posiada wysokiej jakości, ekologiczne Bio musli Adama, z tej samej serii pochodzi również czekoladowe ciasto Adama, o którym pisałam tutaj :). Musli smakuje wyśmienicie zarówno z mlekiem, jak i jogurtem, w postaci deseru owocowo-jogurtowego oraz owsianki. Także jest świetne do przyrządzenia musli-placuszków :) Zaraz przedstawię Wam przepis, a tymczasem zapraszam do dokładnego przyjrzenia się omawianego przeze(...)mąkę". Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i nakładać po jednej łyżce masy. Smażyć na małym ogniu, po kilka minut z każdej strony. Uwaga: Ciasto może zgęstnieć, wówczas można dodać mleko. Podawać z krążkami jabłka wypełnionymi jogurtem, posypać cynamonem i musli Adama. Smacznego

Zdrowie na języku :P
Jogurtowiec z chia 159

Zapraszam na lekki jogurtowiec z borówkami amerykańskimi pod galaretką malinową z malinami. Spód ciasta zrobiłam z pokruszonych herbatników z dodatkiem rozpuszczonej margaryny PALMA. Jogurtowiec to świetne ciasto na ciepłe dni. Robi się je szybko i prosto. Możemy zrobić je nawet z dziećmi. Polecam Składniki: spód: 100 g herbatników 1 łyżeczka kakao 50 g margaryny PALMA masa: 100 g borówek(...)masę jogurtową do miski i dolewamy tężejącą galaretkę-cały czas mieszamy. Na koniec dodajemy chia i mieszamy. Gdy masa jogurtowa zacznie tężeć, przelewamy ją na ciasteczkowy spód i ponownie wstawiamy do lodówki. Kiedy galaretka malinowa zacznie tężeć, układamy maliny na cieście i delikatnie polewamy galaretką. Wkładamy jogurtowiec do lodówki. Najlepszy jest na drugi dzień. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik jogurtowy z truskawkami 770

Sezon na truskawki trwa więc trzeba korzystać. Przygotowałam pyszny serniczek z truskawkami na bazie jogurtu naturalnego. Wyszło pyszne ciasto w sam raz na upalne dni. składniki: 800 g gęstego jogurtu naturalnego ok 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki domowego cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa biszkopty do wyłożenia formy Galaretkę truskawkową rozpuścić(...)tężeć. Dzięki temu biszkopty i truskawki zostaną przy dnie i nie będa pływać po powierzchni. Następnie wylać resztę jogurtowej masy i ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Resztę truskawek zmiksować na mus, dodać tężejącą galaretkę. Truskawkowy mus wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały

Monia miesza i gotuje
Torcik truskawkowy z biszkoptami 183

zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa ------------------------------------------------------------- Torcik truskawkowy z biszkoptami Proporcje  na tortownicę

Kulinarne przygody Gatity
Puszyste bułki jogurtowe 113

Puszyste bułki jogurtowe Puszyste, mięciutkie i przepyszne bułeczki pszenne na jogurcie. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a w smaku lepsze niż z piekarni Ciasto szybko wyrasta, więc nie trzeba długo czekać, żeby cieszyć się tym świeżym, domowym wypiekiem. Polecam!     Składniki: 450 g mąki pszennej (użyłam mąki typ 550 ) + mąka do posypania 8 g suchych drożdży ( można użyć(...)nagrzać piekarnik do temp. około 50’C, wyłączyć i wstawić tam ciasto *** *** Ciasto wyjmujemy na blat posmarowany olejem i ponownie je wyrabiamy (najlepiej ręce też posmarować olejem). Następnie z ciasta formujemy długi wałek długości minimum 50 cm i obsypujemy go dość mocno mąką *** *** Ostrym nożem dzielimy wałek na 10-12 części *** *** Powstałe w ten sposób bułeczki układamy na wyłożonej papierem

Blog z Apetytem
Naleśniki z mięsem (z rosołu) 181

przygotowania i niesamowicie smaczne. Jeszcze kilka lat temu nie potrafiłam usmażyć naleśników, ponieważ ciasto ciągle przywierało do patelni. Dopiero po jakimś czasie zdałam sobie sprawę, że za słabo rozgrzewam olej ;) Poniższe naleśniki podałam z mięsem z kurczaka (piersi i udka z rosołu), przesmażoną cebulką i sosem jogurtowym. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 duże jajko 1 szklanka mleka

Ugotować
Naleśniki z farszem z bobu 233

francuskie. Naleśniki były smaczne ciepłe, ale jeszcze lepsze były kiedy zupełnie ostygły. Wytrawne pierogi z ciasta francuskiego jadłam tylko na zimno - były równie smaczne co naleśniki. Dobry pomysł na lato - i naleśniki i pierogi można przygotować wcześniej. Podajemy z dowolną sałatą i sosem np jogurtowym - i  obiad na gorący dzień gotowy. składniki 500 g bobu 1 cebula 3 ząbki

Stare Gary
Ptasie mleczko z owocami 116

Składniki : Spód: • 2 jajka • 50 g drobnego cukru do wypieków • 50 g mąki • 2 łyżki cukru wanilinowego Masa jogurtowa: • 600 ml jogurtu naturalnego • 100 g drobnego

KUCHNIA POLSKA
Babka Wielkanocna proteinowa a’la Oreo (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 112

Polewa jogurtowa - ½ szkl. jogurtu naturalnego bez laktozy -1 miarka odżywki białkowej WPI (naturalnej lub smakowej) -ksylitol zmielony na puder (jeśli odżywka jest naturalna) -2 łyżeczki żelatyny + ¼ szkl. gorącej wody Dodatkowo -ciasteczka bezglutenowe Schar: Chocolate O’s lub Disco Ciok   BABKA PROTEINOWA Fasole blend ujemy na gładko z jajkami. Dodajemy resztę składników i miksujemy już mikserem całość. Ciasto wlać(...)stron.  POLEWA JOGURTOWA Jogurt i odżywkę wymieszać dokładnie. Żelatynę namoczyć w ¼ szkl. wody ok 5 minut. Podgrzać naczynie z nią w kąpieli wodnej lub chwilę w mikrofali i wymieszać do rozpuszczenia. Następnie dodać ją do jogurtu i dokładnie wymieszać. Lekko gęstą masą polewać babkę i dekorować ciasteczkami. *Polecamy samemu ugotować fasole, ponieważ naszym zdaniem ciasta wychodzą smaczniejsze. ** Może być

Candy Pandas
Przekąska z filo 48

ciasto filo? Ciasto filo (czasami także nazywane ciastem phyllo) to cienkie, przezroczyste i kruche ciasto pochodzące z kuchni wschodniośródziemnomorskiej i bałkańskiej. Nazwa „filo” pochodzi z języka greckiego i oznacza „liść”. Ciasto składa się z bardzo cienkich warstw ciasta, które oddzielone są papierowymi lub plastikowymi płachtami. Tradycyjne ciasto filo jest wytwarzane przez wielokrotne cienkie rozwałkowywanie ciasta(...)poniższego przepisu. Przekąska z filo Przepis: przekąska z ciasta filo Składniki: przekąski z ciasta filo serek capri (około 200 g) 6 arkuszy ciasta filo garść ziaren sezamu garść listków tymianku oliwa z oliwek Jak zrobić: przekąska z ciasta filo Serek pokrój na około 6 średniej grubości plasterków. Pierwszy płat ciasta filo posmaruj oliwą z oliwek, a następnie oprósz

okolicepalnika.pl
Przepis #186 Ciasto FIT Ptasie mleczko - bez glutenu 213

mleczko to deser, który z powodzeniem można przygotować na domowe przyjęcie. Biszkopt powstał na bazie mąki kukurydzianej dzięki czemu ciasto jest bezglutenowe. Masa z jogurtu sprawia, że deser jest niskokaloryczny (cała blacha to tylko 1166 kcal) i lekki. Połączenie masy jogurtowej z dodatkiem kakao nadaje ciekawy wygląd i smak. Dokładny przepis znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na całość: 1166 kcal(...)ponownie chwilę miksujemy. Do masy dodajemy bardzo powoli przestudzoną żelatynę. Następnie 2/3 masy wylewamy na biszkopt a pozostałą część mieszamy z kakao, którą wykładamy na wierzch. Tak przygotowane ciasto chowamy do lodówki - najlepiej na całą noc.  Wierzch ciasta możemy udekorować startą gorzką czekoladą lub delikatną polewą z gorzkiej czekolady (jeśli przygotowujemy polewę pamiętajmy aby była lekko przestudzona). Smacznego! Weronika

Health-Fit-Life
Pieczone pierożki z dynią i soczewicą 95

ciasta z dodatkiem kurkumy o pięknym słonecznym kolorze a w środku nadzienie z pieczonej dyni, podsmażonej cebulki i soczewicy, przyprawione cynamonem, posypane czarnuszką. Najlepsze do maczania w jogurcie, ale też do łatwego spakowania na wynos. Szkoły i prace teraz zdalne, ale chociaż spacery nam jeszcze zostały, więc można zabrać. Pieczone pierożki z dynią i soczewicą Składniki: Ciasto: 300 g mąki(...)łyżka czarnuszki do podania sos jogurtowy- jogurt grecki ok 250 ml wymieszany z 1 łyżką oliwy i 1 łyżeczką soku z cytryny, oraz solą Wykonanie: Mąkę wymieszać w misce z solą i kurkumą, dodać oliwę i żółtko, oraz 125 ml zimnej wody, wymieszać widelcem a następnie ręką wyrobić na gładkie i elastyczne ciasto. Podzielić na 16 kawałków, przykryć ścierką

Cooking for Emily
Jogurtowo-biszkoptowa kostka z jagodą kamczacką 114

kwaskowe,  podobne do borówki z fioletową skórką tylko podłużne. Zjadamy je prosto z krzaka a nadwyżka trafia do sezonowych ciast i koktajli. I właśnie dzisiaj takie proste ciacho z udziałem jagody kamczackiej. Po prostu ciemny biszkopt przełożony masą jogurtową z dodatkiem owoców. Fajny delikatny deser na ciepłe dni. Na wierzchu można jeszcze ułożyć wartwę owoców i zalać galaretką. składniki

Monia miesza i gotuje
Placki jogurtowe 136

ponownie krótko wymieszałam tylko do połączenia składników. Mąkę wymieszałam z proszkiem do pieczenia i przesiałam ją do masy jajeczno - jogurtowej. Wszystko jeszcze raz wymieszałam łyżką, ale też tylko do połączenia składników. Długie mieszanie powoduje, że placki tracą puszystość. Ciasto wychodzi dość gęste. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni roztopiłam łyżkę masła i łyżką wyłożyłam porcje ciasta, lekko je rozprowadzając na patelni

Waniliowe Improwizacje
Ciasto jagodowy sad 118

podstawie zdjęcia i opisu), więc nie wiem na ile udało mi się go odtworzyć, ale wyszło pysznie :-) Dwie warstwy wilgotnego ciasta murzynkowego, przełożonego masą czekoladowo-krówkową z dodatkiem prażonego sezamu, na to wyrazista w smaku pianka jagodowo-jogurtowa, a na wierzch galaretka z musem truskawkowym. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Muffiny jogurtowe z rabarbarem 112

wkładamy po 1 łyżce masy. Wrzucamy rabarbar po 3 plasterki do każdej foremki – ja trochę go wciskam rabarbar ciasto. Pieczemy w 175 stopniach przez około 30 minut. Mi wyszły z tej porcji 23 małe muffiny   Artykuł Muffiny jogurtowe z rabarbarem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
SERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM 239

SERNIK NA ZIMNO Z CHAŁWOWYM SPODEM Takim serniczkiem przywołuje wiosnę, a raczej lato. Serniczek jest orzeźwiający z truskawkowo -jogurtowym musem. Aksamitny, z równymi warstwami i najlepszym spodem chałwowym. Pomysł na spód był spontaniczny. Od razu zaznaczę, że ciasto zrobił mąż z moją małą pomocą. Ten sernik to jego ulubiony i już nieraz był robiony z małymi zmianami.  PRZEPIS Spód

Kuchnia Paulettes
Tarta z pomidoram i ziołami 143

umieścić je w formie do tarty (wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i wysypanej mąką/bułką tartą). Tak przygotowane ciasto pieczemy w 180-200 stopniach przez ok. 15-20 minut. Wyjmujemy podpieczony spód z piekarnika, studzimy i nakładamy jogurtowy farsz, a na nim układamy pomidory, posypujemy obficie świeżym tymiankiem oraz czarnuszką i pieczemy całość przez kolejne 20 minut

Szybko Tanio Smacznie
Babeczki jogurtowe z polewą jajeczną 164

Polewa jajeczna: 50 ml likieru adwokat- Dalkowski 50 ml wody 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki żelatyny  Sposób wykonania: Ciasto: Masło rozpuścić,  ostudzić do temp pokojowej, wymieszać z jogurtem, jajka zmiksować na kogel mogel z cukrem, dodać masę jogurtową z masłem, skórkę otartą z cytryny oraz sok, wymieszać. W drugim naczyniu wymieszać składniki suche: mąkę z proszkiem do pieczenia

Wanilia i Kardamon
Tarta śliwkowa z migdałami 150

cukrem waniliowym i budyniem w proszku. 4. Wyjąć ciasto z lodówki, rozwałkować. Przełożyć na formę do pieczenia, lekko natłuszczoną masłem. Ciasto nakłuć widelcem. Piec przez 15 min w 200 stopniach. 5. Wyjąć z piekarnika. Wylać na podpieczony spód masę jogurtową, ułożyć śliwki. Posypać płatkami migdałowymi. Piec kolejne 30 min. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Smacznego! Przepis pochodzi z magazynu Moje

Moja Galeria Smaku