Składniki / 4-8 porcji: ciasto: – 125 g masła – 155g mąki orkiszowej – 155 g mąki ryżowej – 3 łyżki zimnej wody – szczypta soli nadzienie: – mała pierś z indyka – 330 g jogurtu naturalnego – 1 kulka mozzarelli – 150 g sera feta – 1 średnia cebula czerwona – 3 duże jaja – sól i pieprz – 1 ząbel czosnku – płaska łyżeczka tymianku – 2 łyżki żurawiny Przygotowanie: Wyrobić ciasto (do przesianych mąk dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Cebulę obieram i drobno kroimy. ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...