Przepis w stylu...na niedzielny obiad. Sznycelki z indyka pieczone w piekarniku a do tego frytki w ziołach z ziemniaków i marchewek, również z piekarnika. Składniki: 500 g sznyclów z indyka 3 ziemniaki średniej wielkości 2 marchewki 1 jajko 1 szklanka płatków kukurydzianych 3 łyżki oliwy zioła prowansalskie słodka papryka przyprawa do drobiu/indyka sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki i marchewki obieramy
Kuchnia MagdaLenywięc aby mężuś zjadł ze smakiem dodałam ser pleśniowy. Ser pleśniowy razem z dynią stworzył przepyszny sosik i danie zniknęło z talerza bardzo szybko. składniki: 500 g piersi z indyka 300 g dyni (bez pestek i skóry) 2 nieduże gruszki 100 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią ok 1/2 szklanki gorącej wody olej kokosowy do smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka(...)tymianku makaron pełnoziarnisty świdry Lubella Dynię pokroić w średnią kostkę, gruszki obrać i pokroić w małą kostkę. Pokrojone składniki odstawić. Pierś z indyka pokroić w średnią kostkę. Rozgrzać patelnię z odrobiną oleju i podsmażyć mięso aby zmieniło kolor, doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą, dodać dynię oraz tymianek. Przykryć i dusić kilka minut aż dynia zmięknie. Gdy dynia już zmięknie
Monia miesza i gotujeprzeziębienia. Dlatego ważne jest, abyśmy zadbali o codzienną porcję witamin, która nieco zabezpieczy nas przed chorobami. Dziś proponuję je Wam już na śniadanie. Znajdziecie je w jesiennej jajecznicy z indykiem i papryką. Jeśli lubicie paprykę, to bardzo zdrowe i smaczne warzywo, to jest coś w sam raz dla Was. Nie zwlekajcie, koniecznie przygotujcie ją dla siebie i swoich bliskich. Składniki(...)łyżeczka masła • 2 jajka • 3 plasterki wędzonej piersi indyka • 3 kawałki papryki: żółtej, czerwonej i zielonej • sól Sposób przygotowania: 1. Filet z piersi pokroić w kostkę. 2. Jajka rozkłócić w miseczce, posolić. 3. Na patelni roztopić masło. 4. Dodać kawałki indyka oraz paprykę pokrojoną w dużą kostkę. Podsmażyć. Nie dusić, aż warzywa zmiękną. Chodzi o to, by tylko się ogrzały
W mojej kuchnipieczona papryka i bakłażan. Wszystko doprawiane solą, czosnkiem, octem, solą i nawet chili. Można ją kupić w sklepie sieciowym ( w słoiku ) i używać według uznania. Ja przygotowałam udziec z indyka. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 1 spory udziec z indyka Papryka słodka Papryka ostra Sól Niewielka ilość oleju ( ok. 2 łyżki ) Ajvar ( ok. 400 g ) Bulion około 300 ml Wykonanie: Udziec(...)nacieramy solą i sporą ilością papryk. Pozostawiamy do zamarynowania na około 1 godzinę. Do wysokiej patelni wlewamy niewielką ilość oleju. Obsmażamy indyka z każdej strony. Podlewamy bulionem i dodajemy ajvar. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa ( sprawdzamy widelcem ). Podczas duszenia od czasu do czasu przewracamy na drugą stronę. Podajemy na ciepło z ziemniakami, kluskami lub kaszą. SMACZNEGO. (function
Smaki EwyKrakvet.pl ". W paczce dla Birmy były 4 opakowania karmy po 2,5 kg, czyli w sumie 10 kg! Dostałam trzy rodzaje karmy dla dorosłych psów - jedną z indykiem LIGHT, dla wszystkich ras, które mają małe potrzeby energetyczne oraz trzy opakowania karmy dla psów dorosłych dużych ras - jedno opakowanie karmy z jagnięciną oraz dwa opakowania karmy z kurczakiem(...)psów, która zainteresowała nasze koty. Więc dla zwierzaków pachnie przyjemnie. Dla mnie - zapach taki sam, jaki mają inne karmy. Najważniejsze - nie drażni, ale najlepiej pachną karmy z drobiem (kurczak, indyk)... Zdziwiłam się, że rekomendowana ilość na porcję dzienną jest taka sama dla każdego rodzaju karmy. No cóż, Birma, przy swojej wadze 22 kg, powinna dostawać 220 gram karmy dziennie
dobra gospodyni dom wesołym czynijuż jest całkiem jesienny przepis, na ciężkie ale smaczne danie. Pyszny pasztet z wątróbki drobiowej, z gotowanym mięsem z indyka oraz gotowanym selerem i pietruszką z dodatkiem dużej ilości orzechów włoskich i suszonych pomidorów. Dla wszystkich wielbicieli mięsnych dań lub pasztetów, polecam! Ten jest wyśmienity. Składniki (na 1 formę, "keksówkę", o bokach 10 x 20 cm): 200 gram wątróbki drobiowej(...)cebula 2 ząbki czosnku 300 gram gotowanego mięsa z indyka (z udek, skrzydełek) 1 gotowana pietruszka 1/2 gotowanego selera 2 jajka 2 łyżki otrąb owsianych 1 łyżka mielonego siemienia lnianego 3 łyżki oleju rzepakowego z pomidorów suszonych przyprawy: szczypta gałki muszkatołowej, czarny pieprz, mielony kminek, papryka wędzona, zioła prowansalskie, mielona kolendra 1 łyżeczka soli 5-6 suszonych pomidorów 1/2 szklanki
Mango PapajaZapiekanka ryżowa z indykiem i papryką Składniki – 1 porcja: Ryż z quinoa Sonko – 100g Polędwica z indyka – 100g Papryka czerwona – ½ sztuki Sól, pieprz, bazylia Sos: Bazylia suszona – 1 łyżeczka Passata pomidorowa – 3 łyżki Śmietana 30% - 1 łyżka Jajko – 1 sztuka Ser mozarella – 2 łyżki startego Wykonanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie przekładamy do naczynia do zapiekania. Polędwicę(...)indyka kroimy w plastry, solimy, pieprzymy i nacieramy bazylią. Układamy na ryżu razem z pokrojoną w paski papryką. Passatę pomidorową mieszamy ze śmietaną, jajkiem i bazylią. Ryż z mięsem zalewamy sosem i posypujemy startą mozarellą. Pieczemy w 180 stopniach przez 25-30 minut
Kuchnia Bon AppetitPyszne i zdrowe danie na letni obiad, czyli faszerowana cukinia z indykiem. Taki oto pomysł przygotowałam dziś dla Was. Na niedzielny obiad będzie w sam raz. Jest sycące, więc w sumie nie wymaga już innych dodatków. Zapraszam :). Faszerowana cukinia z indykiem Czas przygotowania: 7 0 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 4 okrągłe zielone cukinie 1 czerwona cebula
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 2 małe cukinie 1 duże jajko 3 łyżki mąki kukurydzianej 1 1/2 łyżeczki papryki mielonej wędzonej sól, pieprz świeżo mielony 200 g fileta z indyka 1 ser mozzarella olej do smażenia 2 pomidory, kilka liści sałaty do dekoracji Wykonanie: Cukinie myjemy pod bieżącą wodą wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy w 1 cm krążki, rozkładamy na tacy, przyprawiamy(...)stron papryką wędzoną, solą i pieprzem, odstawiamy na 10 minut. Umyty i osuszony filet z indyka kroimy w 2 cm kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym. Kostki mięsa smażymy na gorącym oleju przez kilka minut aż będą rumiane. Plastry cukinii obtaczamy w roztrzepanym jajku, następnie w mące kukurydzianej, smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone krążki
kgwjanczewoDzisiaj zapraszam na pyszny i szybki obiad. Spaghetti z mięsem z indyka w sosie pomidorowym. Do tego dania użyłam wyśmienitych przypraw Plenus . Wszystkich zainteresowanych przyprawami zapraszam na stronę internetową - https://www.galeriaherbat.pl/category/przyprawy-mieszanki . Zapraszam :) Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 700 g sosu pomidorowego z puszki lub swojego 1 łyżka domowej vegety 1 łyżka suszon ych pomidorów(...)szczypta chili do smaku makaron do spaghetti Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie all dente. Masło roztapiamy, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i chwilę podsmażamy, następnie dodajemy, mięso z indyka, przyprawy i dobrze mieszamy.Dusimy na małym ogniu aż mięso lekko zmięknie. Następnie dodajemy sos pomidorowy i co jakiś czas mieszając dusimy do całkowitej miękkości mięsa.Na samym końcu przyprawiamy jeszcze
Sama słodycz i szczypta chiliKupiłam piękny udziec z indyka. Córeczka miała ochotę na pulpeciki więc mięsko zmieliłam. Dodałam kurki i pełnoziarnisty makaron i wyszedł pyszny, szybki i pożywny obiadek. składniki: 450 g mięsa mielonego z udźca indyka 200 g kurek 1 łyżka masła 1 szklanka gorącej wody 1/2 szklanki śmietanki 30 % sól. pieprz 2 łyżki kaszy manny 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło. Dodać kurki i smażyć chwilę aż nieco zmiękną i puszczą soki. W międzyczasie przygotować masę na pulpeciki. Do zmielonego mięsa z indyka dodać kaszę mannę oraz posiekaną natkę, sól i pieprz do smaku. Masę dokładnie wyrobić. Gdy kurki już nieco zmiękną wlać do nich gorącą wodę, zagotować. Z przygotowanej mięsnej masy formować
Monia miesza i gotujedzisiejszy obiad wybrałam białe mięso indyka. Przepis jest łatwy, bo mięso nie potrzebuje dużej obróbki a efekt końcowy jest taki, jakiego się spodziewałam. Mięso aromatyczne, pachnące koperkiem. Do tego podałam kurki, które właśnie pojawiły się na straganach Jeśli lubicie mięso z indyka to polecam to danie, z którym bez trudu poradzi sobie każdy. Składniki: 800 g polędwiczek z indyka
Kuchnia u Krysinadprogramowych kilogramów. Dużo chudego białka, dużo witamin, niski indeks glikemiczny i zero glutenu. Podaję przepis na 2 porcje ;) Składniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy 350-400 gram sznycli z indyka pół główki sałaty lodowej 3 garście roszponki 12 pomidorków koktajlowych 4 łyżki szczypiorku 2 łyżki oleju lnianego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka oleju ryżowego (lub innego roślinnego) mielona(...)papryką mieloną, majerankiem i olejem ryżowym, odstawiamy na 20 - 30 minut. Sałatę lodową rwiemy na kawałki mieszamy z roszponką, przekrojonymi na pół pomidorkami koktajlowymi i quinoą, wykładamy na talerze. Indyka kładziemy na rozgrzaną patelnie do grillowania i opiekamy na złoto z obu stron, na koniec chwilę dusimy pod przykryciem. Jeszcze gorącego indyka kroimy na grube paski, układamy na sałatce
Quinoa Raz!Dlaczego wiejska? Dlatego, że w skład mojej tortilli wchodzą jaja od kur wolnych i szczęśliwych, ogórki i pomidorki z warzywnika mojej ciotki, a indyk jeszcze niedawno miał odwagę dziobać zderzać w aucie mojego brata. Sałata lodowa i koperek pochodzą od sprawdzonego dostawcy . Można rzec , że to iście farmerska tortilla jest. Dodam, że dodatkowo jest nieprzyzwoicie pyszna. Zdjęcia robione w pośpiechu(...)tortilla podgryziona..ale warto było. Bo pyszna. Lekka . Do syta! Dodam, że indyk skończył w rosole, a mięso poszło w tortillę. Składniki - tortilla mięso z indyka, który ugotował się w rosole czerwona cebula ugotowany ryż czarny pomidor ogórek opcjonalnie jaja na twardo sałata lodowa sos kielecki hamburgerowy od Majonez Kielecki – tutaj ten konkretny pasuje idealnie. Sól i pieprz do smaku
Z Kuchni Do KuchniNuggetsy to świetna przekąska, kiedy odwiedzą nas niespodziewani goście. Szybkie i proste w wykonaniu. Filet z indyka można zastąpić kurczakiem, a do nuggetsów świetnie sprawdzi się sos z jogurtu naturalnego i czosnku. Polecam! Składniki: filet z indyka ząbek czosnku sezam do panierowania sos miętowy sól pieprz Wykonanie: Filet podziel na mniejsze(...)kawałki. Przeciśnięty przez praskę czosnek połącz z sosem miętowym, solą i pierzem i zamarynuj kawałki indyka. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Kawałki mięsa posyp sezamem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 40-45 minut. Smacznego
Kukuleczki