Share Pinterest Print Placuszki jogurtowo – dyniowe z nutą pomarańczy , podane z orzechami pekan i syropem klonowym. Bardzo proste do przygotowania i pyszne! Do zrobienia placuszków użyłam surowej dyni Hokkaido startej na tarce, a nie purée z dyni , co znacznie ułatwia ich przygotowanie. Składniki: 1 szklanka startej dyni (na małych oczkach i odciśniętej z nadmiaru płynu) 3/4 szklanki jogurtu naturalnego(...)jednej łyżce ciasta i smażyć na dość małym ogniu z dwóch stron. Następnie przełożyć na talerz, polać syropem klonowym i posypać posiekanymi orzechami pekan. Podawać póki gorące. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Rauchy z jabłkami → Placuszki serowe z borówkami → Placuszki kokosowe z ananasem → Pancakes z truskawkami → Miękkie ciasteczka dyniowe z imbirem Artykuł Placuszki jogurtowo – dyniowe
Oryginalny smakstrony Moje Wypieki rewelacyjny, wykorzystam jeszcze nie raz. Tarta jest niesamowicie smaczna ! składnik i: kruche ciasto 225g mąki pszennej razowej 150 g masła, zimnego 50 g cukru pudru szczypta soli Nadzienie jogurtowe: 500 ml jogurtu greckiego lub naturalnego 3 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki wody pomarańczowej 3 łyżki cukru pudru(...)posmarować grubo masłem. Mąkę przesiać do miski, dodać pokrojone w kostkę masło, cukier i sól. Rozcierać palcami masło z mąką aż powstaną drobne okruchy ciasta, szybko zagnieść w kulę. Najwygodniej jednak wyrobić ciasto w robocie - wyrabiamy do czasu , aż ciasto utworzy kulę. Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki
Stare Garyjest smaczne, a do tego bardzo kolorowe, efektownie wygląda na talerzu. Masę do tego ciasta można zrobić z jogurtu, serka homogenizowanego lub śmietany. Ale według mnie najlepsza jest wersja z jogurtu, gdyż jest mniej kaloryczna, mogę wtedy się łatwo rozgrzeszyć z trochę większego ukrojonego kawałka Jogurtową wersję tego deseru – nazywam po prostu jogurtowiec, choć spotkałam się z nazwą galaretkowiec. Deser
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDziś zapraszam na tort jogurtowy z truskawkami. To lekki i orzeźwiający letni deser, którego przygotowanie nie zajmie dużo czasu. A co najważniejsze, nie wymaga w ogóle pieczenia. Aktualnie zajadamy się wersją z truskawkami, ale gdy te się skończą, zamienimy je na maliny Polecam! Składniki (tortownica o średnicy 24 cm): Spód: 1 szklanka (240 ml) bezglutenowych płatków owsianych 1/2 szklanki(...)składniki będą dobrze rozdrobnione – konsystencja średnio drobnej mąki. Dodajemy kakao i miksujemy przez minutę. Wrzucamy banana pokrojonego w plasterki i miksujemy aż składniki się połączą i utworzą kulę. Ciasto przekładamy do tortownicy (najlepiej zapiętej dnem do góry) i ugniatamy równomiernie na całej powierzchni dociskając kubeczkiem lub łyżką. Umyte truskawki kroimy na niewielkie kawałki (np. ćwiartki) i układamy na przygotowanym
Lamarida.plmają w żaden sposób zmienionego smaku. Patelnię dobrze nagrzewa, łyżką nakładam porcje ciasta i przewracam je na drugą stronę, gdy na powierzchni placków pojawi się wiele bąbelków. Uchwyciłam to na zdjęciach poniżej, więc mam nadzieję, że będziecie wiedzieć, o co chodzi :) Placki jogurtowe możecie podać na śniadanie z dowolnymi ulubionymi dodatkami. Mój synek najczęściej zjada je (jak prawie wszytko(...)proszku do pieczenia 1 łyżeczka oliwy o delikatnym smaku lub innego wybranego tłuszczu Przygotowanie placków jogurtowych: 1. W misce umieść obranego banana, jajka, jogurt grecki oraz miód. Zmiksuj blenderem. 2. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko łyżką na w miarę jednolite ciasto. 3. Dobrze rozgrzej nieprzywierającą patelnię. Posmaruj jej powierzchnię odrobiną delikatnej w smaku oliwy lub innym wybranych
Chilli Czosnek i Oliwamasie serowej możemy zamienić na ziarenka wanilii, cukier z prawdziwą wanilią lub ekstrakt z wanilii. Całe ciasto jest nieskomplikowane i szybkie do przygotowania. Przepis jak zwykle z mojej ulubionej strony Moje Wypieki . Polecam! Sernik jogurtowy z morelami na zimno Składniki na tortownicę 25cm: Na spód: 140g herbatników maślanych 40 g stopionego masła
Smak mojej kuchniłyżeczka soli pół małej łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki oleju Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie jogurtowych bułek na sodzie: 1. Mąkę przesiewamy solą i sodą do miski, wlewamy olej i dajemy jogurt, mieszamy łyżką, aż wszystkie składniki się połączą. Następnie ciasto przekładamy na stolnicę posypaną mąką pszenną i zagniatamy ciasto. Ciasto jest trochę takie luźne, ale takie
IzabelawkuchniCiasto, które tak jak disco polo zrobiło furorę już dawno temu, ale dalej sporo ludzi je uwielbia - Red Velvet Cake. Dzięki jogurtowi jest przyjemnie wilgotne w konsystencji, długo zachowuje świeżość i ciekawie wygląda przez dodatek czerwonego barwnika. Świetnie skomponowało się z truskawkami, które mimo że jeszcze nie z pola to i tak są pociesznie smaczne. Ciasto: kostka masła szklanka jogurtu/ma
sama złodyczpodkręca smaki i dodaje wciąż letniego twistu :) Pyszna i prosta tarta smakuje wybormie na ciepło i na zimno. Ja podałam ją z sosem jogurtowym ale możecie podać do niej to, na co tylko macie ochotę. Kruche ciasto trzymające w objęciach delikatne nadzienie to pyszny pomysł na zwieńczenie sierpnia i łagodny wstęp do najbardziej złotego czasu w roku, czyli mojego ukochanego
Kuchnia w Słońcu Skąpanadużej miski wbijamy jajko, wlewamy jogurt oraz wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy i razem ucieramy mikserem 3 minuty. Do masy jogurtowej dosypujemy mąkę z masłem i całość wyrabiamy rękoma do połączenia się składników. Ciasto przekładamy na posypany mąką blat, oprószamy mąką i wałkujemy na grubość około 3 mm. Z rozwałkowanego ciasta wykrajamy kwadraty o wielkości
Smak mojego domusmalcu, doprawiając wyciśniętym praską czosnkiem i solą do smaku. Odstaw do przestygnięcia. Składniki z listy „ciasto” umieść w maszynie do wyrabiania ciasta lub w misce i wyrób na gładkie, sprężyste ciasto. Podziel na kulki , które rozwałkujesz na okrągłe placki. Porcja ciasta starcza na 4-5 dużych lub 7 małych. Ja często robię mniejsze bo łatwiej je jeść Przygotowane(...)każdym placku. Piekarnik rozgrzej do 200C do tak nagrzanego wstaw blaszkę z lahmacum i zapiekaj około 20-30 minut. Do momentu aż brzegi ciasta zrobią się złociste i chrupiące. Serwuj na gorąco. Super smakuje z sosami jogurtowymi w typie tzatzyki Artykuł Lahmacum, turecka pizza, szybki obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżywtedy zostaniecie przeniesieni bezpośrednio do strony z przepisem. Najprostszy sernik na zimno Zielone ciasto szpinakowe z kremem Torcik truskawkowy z biszkoptami Puszysta pianka truskawkowa Truskawkowe lody na patyku bez maszynki Szybkie ciasto z jogurtem, truskawkami i rabarbarem Dżem truskawkowy z rabarbarem Koktajl truskawkowo-jogurtowy
Kulinarne przygody Gatitywątpliwości, że śliwki warto jeść. Co można z nich przygotować? Już pokazuję Pieczone śliwki pod owsianą kruszonką Kremowy sernik ze śliwkami Koktajl śliwkowy Ciasto drożdżowe ze śliwkami Krem jaglany ze śliwkami Knedle ziemniaczane ze śliwkami Muffiny jogurtowe Czekośliwka Pancakes z węgierkami Artykuł Do czego wykorzystać śliwki? pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia
365 dni dookoła kuchniWyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia. 12. W tym czasie przygotowujemy sos: mieszamy w miseczce jogurt z miodem. 13. Odkrajamy kawałek ciasta, kładziemy na talerz i polewamy sosem. Po wierzchu posypujemy delikatnie cynamonem. Sos jogurtowy nie zmienia zwojej struktury, więc możemy niewykorzystany przelać do słoika i przechowywać w lodówce. Smacznego
Prosto z KotłaKakaowe ciasto z jogurtem i malinami. To połączenie tradycyjnego murzynka z malinami oraz miksturą jogurtową, która po upieczeniu smakuje podobnie jak delikatna masa serowa. A wszystko to razem tworzy pyszną całość :-) Czytaj dalej
Arabeska waniliowa