Devolay (kotlet de Volaille)

Devolay (kotlet de Volaille)

Devolay (kotlet de Volaille)

Klasyczny, smażony w głębokim tłuszczu, zawinięty kotlet z kurzej piersi. Z masłem zamkniętym w środku. Beż żadnych dodatków, jak najprościej. Trzeba bardzo starannie  owijać masło  mięsem. Nie może się wydostać w trakcie smażenia. To chyba największa trudność tego wydawałoby się prostego przepisu. Ale warto próbować, bo efekt pyszny.  A że trzeba jeść gorące - to zdjęcia udało mi się zrobić tylko w biegu, już na stole ;) No trudno. Nie mogło wystygnąć. Polecam! Pomocą służył przepis  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję