jest kuchnia kresowa. Jedzenie przygotowywane na bieżąco i bardzo smaczne. Miła obsługa. Bardzo przystępne ceny i duże lub przeciętne porcje. Np. 5 bardzo dużych pieczonych pierogów ze szpinakiem i fetą kosztuje 15 zł. Do tego sos do wyboru. Łężnie (duże ziemniaczane kule, panierowane i podsmażone, nadziewane kapustą kiszoną z sosem pieczarkowym) - 2 szt. za 10zł. Draniki (placki ziemniaczane ze śmietaną(...)Matryoshkę, dostajemy w … matrioszce. Restauracja kresowa i pierogarnia Matryoshka Rzeszów, ul. Okulickiego 9a Godziny otwarcia: 11.00 – 21.00. Łężnie z sosem pieczarkowym Pierogi ze szpinakiem i fetą z wody Draniki ze śmietaną Zestaw surówek Matrioszka z rachunkiem Aneta Autorka bloga Cranberry – flavoured starch jelly This is a dessert typical of the Belarusian cuisine. I made it simpler - thanks
Qlinarnie i Qlinarniedniu imprez (gramy w holu głównym). Poza tym regularnie odbywają się tutaj zajęcia pilates, karate, aerobik i wiele innych. Źródło: www.rzeszow4u.pl Baked pierogis (Polish dumplings) with spinach and feta Another version of this recipe. Frozen spinach is much more available than kale. You’ve only got to remember to evaporate water well while making the filling (otherwise pierogis might
Qlinarnie i QlinarnieSkładniki na 4 porcje: ok. 4 garści świeżego szpinaku, posiekanego 2 duże ząbki czosnku 120 g sera feta sól i pieprz do smaku 4 piersi z kurczaka olej do smażenia Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy, wrzucamy czosnek i szpinak. Smażymy aż liście szpinaku zwiędną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonym
Jadło i czytadłoBardzo prosta, kolorowa surówka, pięknie wyglądająca na stole, a przy tym wspaniała w smaku, wersję można ubogacić serem mozzarella lub feta, pokrojonym w kostkę, surówka będzie jeszcze bardziej kolorowa, a na smaku na pewno nie straci... Składniki: 1 opakowanie rukoli 1 mix trzech sałat 1 jabłko 1 gruszka 1 cebula czerwona po pół papryki czerwonej i żółtej 1 łyżka
kgwjanczewoSzybka pizza na cieście francuskim - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1 biała cebula - 150g boczku wędzonego parzonego - świeże kolorowe papryczki chili - pół kostki sera sałatkowego typu feta Na sos pomidorowy: - 1 puszka pomidorów z puszki - mały słoiczek koncentratu pomidorowego - suszony tymianek, bazylia - 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne -1/2 łyżeczki soli - świeżo mielony pieprz
Sajkofanka smakuniskokaloryczne a zarazem bogate w witaminy B1, B2, C, K, potas, wapń, magnez i kwas foliowy. Składniki: 300 g zielonych szparagów 200 g sera feta 200 g pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych 1 czerwona cebula 1 garść rukoli kilka gałązek tymianku Sos: 3 łyżki oleju aromatyzowanego ziołami 2 łyżki octu winnego sól morska i pieprz
Gosia gotujewłączać ryby do naszego jadłospisu. Tuńczyk jest bardzo dobrym źródłem witaminy D i B12 oraz kwasu tłuszczowego omega-3. Składniki : pół puszki tuńczyka czerwona papryka konserwowa plaster sera feta oregano lub ulubiona przyprawa 1 łyżka oliwy Tuńczyka odsączyć, przełożyć do miski, dodać ser pokrojony w kostkę i rozdrobnioną paprykę. Polać oliwą i doprawić, Smacznego
Chocolate Muffin BlogSKŁADNIKI: - 1 słoiczek selera konserwowanego - 1/2 selera naciowego świeżego - 2 szklanki ugotowanego makaronu pełnoziarnistego - 4 jaja ugotowane na twardo - 3/4 puszki ananasa - 3 łyżki rodzynek sułtańskich - 1/2 kostki sera feta - puszka kukurydzy - majonez + jogurt grecki - sól, pieprz - 3 łyżki kaparów Makaron gotujemy do miękkości. Selera kroimy w kosteczkę. Kukurydzę, kapary, ananasa i seler konserwowy dobrze odcedzamy. Ananasa kroimy
SMYKWKUCHNIkolorów. Makaron funghetto z brokułowym pesto, serem bałkańskim i buraczkami. (4 osoby) Składniki: 1 opakowanie makaronu funghetto 1 średniej wielkości brokuł 1/2 sera w typie bałkańskim lub feta kilka plastrów buraczków z zalewy octowej 2 ząbki czosnku garść słonecznika łuskanego 250 ml śmietanki słodkiej 12 % (weganie: śmietanka sojowa) bazylia, oregano, pieprz, ostra papryka Gotowanie zaczynamy od ugotowania
vegetaniecałym dobrodziejstwem warzyw, bogatych w witaminy. Podana z fantastycznym sosem. Zapraszam! SKŁADNIKI dla 2 osób: - 3 garście sałaty masłowej - garść świeżego szpinaku - pomidorki koktajlowe (15 sztuk) - 1/4 kostki sera Feta (nisko-tłuszczowej) - oliwki zielone - prażone pestki z dyni ekologicznej - ogórek zielony drobno posiekany - kilka kawałków imbiru marynowanego sos: - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1/2 łyżki musztardy Dijon
SMYKWKUCHNIProszta i szybka sałatka. Gdy późno wracasz do domu. Jako obiad, kolacja czy jako sałatka imprezowa. PYCHOTA! potrzebujemy: - puszkę tuńczyka - kawałek sera typu feta (w żależności od upodobań) - ugotowany makaron - ząbek czosnku - pieprz Do miski wrzucić tuńczyka i rozdrobnić go widelcem oraz na grubych oczkach zetrzeć ser. Czosnek przecisnąć przez praskę. Całość wymieszać. Dodać makaron, pieprz i polać
Szybko Tanio Smaczniemniej kaloryczna. A wiosna niedługo ;-) SKŁADNIKI: - garść rukoli - garść roszponki - jajko ugotowane na twardo - pomidorki koktajlowe - 3 czarne oliwki - kapary zielone - ogórek zielony - siemienie lniane - kilka kostek sera feta (o zmniejszonej ilości tłuszczu) dressing do sałatki: - oliwa z olwiek, miód, musztarda, odrobina chili drobno posiekanego, sól morska
SMYKWKUCHNIlistki bazylii -szynka drobiowa u mnie moja własna z szynkowara -marynowane pieczarki -suszone pomidory -czarnuszka -natka pietruszki i listki bazylii -ulubiony ser twardy pokrojony w kosteczkę lub ser typu feta -glassa sojowa Wyłóż sałatę na talerze. Dodaj szynkę pokrojona w kosteczkę. I pozostale składniki , tak jak lubisz i w ilości jaką zjesz. Można posolić, ale nie jest to konieczne
Z Kuchni Do Kuchnilekką kolację;) Składniki (3 porcje): Sałatka: 10 czarnych oliwek garść rukoli 2 łyżki ziaren słonecznika prażonych na suchej patelni 1/2 czerwonej cebuli 1 zielona papryka 100 g sera typu feta 250 g żółtych pomidorków koktajlowych Sos balsamiczny: 1 łyżeczka miodu 1,5 łyżeczki octu balsamicznego 1/2 łyżeczki musztardy 4 łyżki oliwy z oliwek/ oleju Sos winegret: 1 ząbek czosnku
Powiedz dietom niechwilę smażymy. Wyłączamy gaz i dodajemy rozmrożony i odciśnięty z wody szpinak. Favitę kroimy w kostkę i dodajemy do reszty. Całość doprawiamy do smaku pieprzem. Nie solimy farszu, ponieważ feta jest dość słona. Orzeszki siekamy i dodajemy, wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą i całość dokładnie mieszamy. Ciasto filo kroimy (ja to zrobiłam nożyczkami) na paski o szerokości
Malinowe Pocałunki