Papryczki Habanero z serem feta

Papryczki Habanero z serem feta

Papryczki Habanero z serem feta

Przysmak dla ludzi lubiących OSTRY smak. -- Skład: papryczki, ser feta, zioła np. prowansalskie, olej lub oliwa. Paprykę myjemy w ciepłej wodzie. Potem wydrążamy pestki itp. ze środka, obcinając od góry. -- Wydrążone papryczki zalewamy wrzątkiem na kilka minut. Po odcedzeniu, nadziewamy serem, wkładamy do słoika i zalewamy olejem z ziołami. Opcjonalnie może być oliwa, czosnek, suszone pomidory, ... Tak przygotowane chowamy do lodówki, serwujemy tylko dla świadomych dorosłych smakoszy. Smacznego !  ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu chleba naszego

Autor

Dariusz PodlasekDariusz Podlasek

Polska, rodzina, kuchnia, sport, historia, podróże...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, feta, ser feta, suszone pomidory, papryka faszerowana

Inne przepisy z chleba naszego

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.