"Diabel na koniu" Szaszlyki w szynce szwardzwaldzkiej z sosem z suszonych sliwek

"Diabel na koniu" Szaszlyki w szynce szwardzwaldzkiej z sosem z suszonych sliwek

Pyszna przekąska - nie wymaga za dużo pracy a na dodatek jest bardzo efektowna. Małe szaszłyczki z suszonymi śliwkami, zawinięte w szynkę szwarcwaldzką podane z sosem z suszonych śliwek.  Składniki:  (na około 20 szaszłyków) 3 duże opakowania suszonych śliwek z Biedronki 2 opakowania szynki szwardzwaldzkiej z Lidla długie patyczki do szaszłyków szklanka coli szklanka piwa  Śliwki namaczamy przez ok. 30 minut w miksturze coli i piwa.  Następnie nakładamy śliwki na patyczki do szaszłyków - po ok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu dlaSmaQ

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.