jagodzianka" Takie rogaliki warto zrobić na niedzielne, rodzinne śniadanie. Croissanty są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Pieczarkowo, serowo, ziołowy … Przeczytaj cały artykuł Post Szybkie croissanty z fetą i pieczakami pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki soli 50 ml octu dodatkowo: 1/2 łyżeczki pasty Sambal z papryczek 2 łyżki oliwy lub oleju do podsmażania na sałatkę: kawałek białego sera typu feta garść czarnych oliwek bez pestki kilka dużych ząbków czosnku nie obranych z łupiny kilka ostrych papryczek w całości 1/2 czerwonej cebuli 1/2 czerwonej papryki garść owoców kaparów garść pędów
Sztuka gotowania w/g Samiryzdrowa.Smakuje wyjątkowo lekko i podana do miseczki ryżu zadowoli każdego dbającego o zdrowe odżywianie. Curry Mattar Paneer składa się głównie z białego twardego wiejskiego sera Paneer podobnego do sera Feta,zielonego groszku i świeżych pomidorów i zależnie od regionu często dla podniesienia wartości odżywczych z dodatkiem ziemniaków lub kukurydzy.Miseczka ryżu zależnie od regionu Indii bywa zastępowana plackiem chlebowym
Sztuka gotowania w/g SamiryMakaron pełnoziarnisty penne w połączeniu z serem feta oraz pleśniowym komponuje się tutaj z świeżymi kurkami i pomidorami. Prosty przepis na pyszne danie z różnorodną mieszanką smaków
Milion SmakówGęsty sos na bazie sera feta oraz jogurtu i śmietany z dodatkiem czosnku. Idealny do gotowanych lub pieczonych ziemniaczków czy maczania innych warzyw
Milion Smakówzdrowych warzyw nie tylko jako dodatek do obiadu. Szparagi na śniadanie? Dlaczego nie? To danie pokochałam od pierwszego kęsa. Zapieczone w piekarniku jajka z dodatkiem zielonych szparagów, sera feta i kurek w koszyczku z szynki szwarcwaldzkiej - czyli połączenie tego co na śniadanie lubimy najbardziej
Milion Smakówjaglanej nie muszę reklamować - jest źródłem wielu cennych substancji odżywczych, oczyszcza organizm i dodaje energii. Dodatki do niej to cały miks pyszności - zielone szparagi, suszone pomidory, szynka parmeńska, ser feta, prażone pestki dyni i aromatyczne zioła. Danie może stać w lodówce przez kilka dni więc warto przygotować większą porcję na zapas. Idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy
Milion SmakówCoś w sam raz na letni poranek. Razowy tost, doskonałe połączenie jajka sadzonego i boczku, oraz letniej kompozycji: świeżego pomidora i szczypiorku z nutą sera feta. Śniadanie, którym naprawdę można się nie tylko delektować, ale i najeść do syta
Milion Smakówprzez wiele, wiele lat nie lubiłem. Potrzebowałem odkrycia, że jest dobrym uzupełnieniem do innych zdecydowanych smaków. Tak jak tutaj: świeży szpinak w połączeniu z charakterystycznym smakiem sera typu feta oraz dobrze wyczuwalną nutą czosnku. Jest to danie, które da się zrobić w 15 minut a może z powodzeniem stanowić cały obiad
Milion Smakówugotować sobie parówki albo frankfurterki i zrobić szybką sałatkę z rukoli, papryki i ogórka. Pewnie smakowałyby Wam również kanapki z serem kozim i miodem gryczanym posypane pestkami słonecznika. Pokruszona feta wymieszana z migdałami i mango też. Spróbujcie zrobić sobie rano naleśniki z twarogiem i truskawkami, polane syropem klonowym albo grzanki z avocado, szynką parmeńską i rukolą. Pomidorki koktajlowe
GRUBY WAŁEKmargaryny 1 jajo 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany szczypta soli Dodatki: chorizo sos pomidorowy czosnek w plastrach lub przeciśnięty przez praskę por cebula oliwki pomidory ser feta słonina lub boczek ser żółty do starcia świeże listki rucoli 1. Ciasto zagniatamy z podanych składników, na ok. 30 minut umieszczamy w lodówce. 2. Formę do pieczenia wykładamy papierem
Apetyczna babeczkaeuro za litr ser owczy twarogowy od 9,00 euro do 11,00 euro za kilogram ser żółty w plastrach 3,00 euro (około 20 plasterków) feta od 1,00 do 5,00 euro za kostkę jogurt grecki duży w kubełku od 2,00 do 4,00 euro jabłka 1,85 euro za kilogram pomidory 2,85 euro
ClauditteMissCookingłopatkę wieprzową wymieszać z jakiem, tartą bułką, szpinakiem, kucharkiem, pieprzem na kleistą masę na dłoni zrobić placuszek z mielonego i nałożyć czubatą łyżeczkę koziego sera lub jak lubisz to fety, nakryć porcją mielonego i uformować kotlety-kule prawie jak piłka tenisowa układać w naczyniu do pieczenia posmarowanego olejem piekarnik nagrzać na 180 C, termoobieg, 2 poziom - piec 20 minut
W Mojej Kuchni Lubięszpinakiem. Do pełni szczęścia zabrakło jedynie fasolki szparagowej, ale cóż i na nią przyjdzie pora;) Składniki 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka 10 dag mrożonego szpinaku 10 dag sera feta pieprz, sól 2 roztarte ząbki czosnku Panierka mąka 1 jajko bułka tarta Sposób Szpinak rozmróź, odciśnij wymieszaj z solą, pieprzem oraz czosnkiem. Filety opłucz, osusz, delikatnie
Kuchenne aromatyulubione warzywa sezonowe, dodasz kawałek sera i/lub rybki czy mięsa i twój zdrowy szybki obiad tworzy się prawie sam! Składniki: batat brokuł zielone szparagi cebulka szalotka ser kozi typu feta sól Sposób przygotowania: Warzywa umyj, pokrój na kawałki i umieść w naczyniu do gotowania na parze (ja korzystam z pojemników lub torebek do gotowania w mikrofalówce). Gotuj przez
Wielki apetyt