FRITTATA Z CHORIZO, SZPARAGAMI i FETĄ

FRITTATA Z CHORIZO, SZPARAGAMI i FETĄ

FRITTATA Z CHORIZO, SZPARAGAMI i FETĄ

Przepis na : śniadanie

Frittata, czyli rodzaj omletu z podsmażonymi dodatkami zatopionymi w masie jajecznej. Plasterki chorizo  i kawałki szparagów wystarczy chwilę podsmażyć, dodać pozostałe składniki i zalać roztrzepanymi jajkami. Na koniec krótko zapiec w piekarniku. Pamiętajmy, że patelnia, której użyjemy powinna mieć żaroodporną lub odpinaną rączkę. Możecie także użyć małej, dość wysokiej formy do zapiekania i podsmażone składniki przełożyć wprost do niej. Zalać roztrzepanymi  jajkami i wstawić do pieca.  SKŁADNI... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.