Polędwica wieprzowa w cieście francuskim.
Polędwica wieprzowa w cieście francuskim.
Proste ,ale efektowne danie, na codzienny, jak i świąteczny obiad.
Składniki:
1 polędwica wieprzowa
1 opakowanie ciasta francuskiego
sól, pieprz, zioła prowansalskie
olej do obsmażenia polędwicy
1 jajko
Wykonanie:
Polędwicę umyć, oczyścić ze zbędnego tłuszczu i błon. Doprawić solą, pieprzem świeżo zmielonym i ziołami prowansalskimi. Odstawić na 2 - 3 godziny do lodówki. Następnie mięso obsmażyć z każdej strony na patelni, zdjąć, zawinąć w folię aluminiową ( błyszcząca strona d... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, jajko, ciasto francuskie, mięso, feta, brokuły, pieczenie, sałatki, lekka, sałatka, lekkie ciasto, świąteczne, słonecznik, dekoracje, ser feta, greckie, świąteczne przepisy, brokuł, obiad, sałatki z brokułów, sałatka z brokułami, wieprzowina, sałatka grecka, sałatka z fetą, sałatka z brokułami i słonecznikiem, proste ciasto, prosty obiad
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz