Polędwica wieprzowa w cieście francuskim.

Polędwica wieprzowa w cieście francuskim.

Polędwica wieprzowa w cieście francuskim.

Proste ,ale efektowne  danie, na codzienny, jak i świąteczny obiad. Składniki: 1 polędwica wieprzowa 1 opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz, zioła prowansalskie olej do obsmażenia polędwicy 1 jajko Wykonanie: Polędwicę umyć, oczyścić ze zbędnego tłuszczu i błon. Doprawić solą, pieprzem świeżo zmielonym i ziołami prowansalskimi. Odstawić na 2 - 3 godziny do lodówki. Następnie mięso  obsmażyć z każdej strony na patelni, zdjąć, zawinąć w folię aluminiową ( błyszcząca strona d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, jajko, ciasto francuskie, mięso, feta, brokuły, pieczenie, sałatki, lekka, sałatka, lekkie ciasto, świąteczne, słonecznik, dekoracje, ser feta, greckie, świąteczne przepisy, brokuł, obiad, sałatki z brokułów, sałatka z brokułami, wieprzowina, sałatka grecka, sałatka z fetą, sałatka z brokułami i słonecznikiem, proste ciasto, prosty obiad

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.