Buraczane brugery z aioli 276Wprawdzie poszukiwania idealnej bułki do burgerów nadal trwają, ale nie oznacza to, że nie będziemy mieć burgerów. Dzisiaj z buraków, z nutką aioli. Cóż to jest aioli? To tradycyjny czosnkowy sos prowansalski. Żółtka ucieramy z czosnkiem i musztardą, następnie powoli dolewamy olej oraz sok z cytryny i ubijamy trzepaczką
Gotuj z Blue Raven
Sałatka z brokułów i fety 1134pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam mój przepis na sałatkę, którą uwielbiam i mogłabym jeść bardzo często. Brokuły z fetą, prażonymi pestkami słonecznika, polane sosem czosnkowym. Można ją podawać jako osobny posiłek na lunch, kolację ale równie dobrze pasuje jako przystawka na różnego rodzaju przyjęcia. Polecam ją każdemu. Post Sałatka z brokułów
Marta Gotuje
Grillowana cukinia w marynacie 2404lodówki na co najmniej 30 minut. Po upływie tego czasu grillujemy. Ja korzystałam z grilla elektrycznego dwustronnego, jednak można również użyć patelni grillowej. Polecam jedzenie razem z sosem czosnkowym lub sosem koperkowym
PastelFood
Kebaby z grilla 296Zresztą mięso można dowolnie modyfikować dodając rożne przyprawy, robiąc je z grilla, z patelni czy w piekarniku. Za każdym razem są udane i pyszne. Podaje je zawsze z sosem czosnkowym albo tzatziki. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tacos 169wołowego) 2 łyżki oleju 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 papryczka chili 1 ząbek czosnku sól, pieprz sałata kukurydza i/lub groszek pomidory sos czosnkowy (zmieszany majonez z jogurtem naturalnym i startym czosnkiem) starty żółty ser Przygotowanie: Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek i chwilę razem smażymy. Dodajemy przecier pomidorowy, chili i doprawiamy
bistro mama
Fuczki - placki z kiszoną kapustą 143Fuczki smażyłem po 3-4 minuty z każdej strony, aż były rumiane. Wyjąłem, odłożyłem na ręcznik papierowy, aby zgubić nadmiar tłuszczu. Podałem z czerwonym barszczem. Można ze śmietaną, sosem czosnkowym
R'n'G Kitchen
Makaron ze szparagami, szpinakiem i bazyliowym pesto 192najeść się do syta! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na dwie porcje: 300g dowolnego makaronu (u mnie włoski Orecchiette) 3 łyżki oliwy czosnkowej Pół pęczka zielonych szparag 50g świeżego szpinaku 1 słoiczek Pesto Genoveso marki Ponti Szczypta soli (można pominąć) Parmezan Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg wskazówek podanych na opakowaniu
Kuchnia w czekoladzie
Ogórki małosolne (prosty przepis) 179dużych słoików: 2 kg młodych, niewielkich, jak najjaśniejszych ogórków 3 litr wody 3 łyżki soli kamiennej 1 duży pęczek koperku 10-15 ząbków czosnku (w zależności jak bardzo czosnkowe ogórki lubicie, jeżeli mało to dajemy 2 małe na słoik, jeżeli bardzo to 3-4 na słoik) Kawałek chrzanu (ok. 10-15 cm.) Przygotowanie: Ogórki myjemy i moczymy przez
Czarnawisienka
Frittata ze szpinakiem i fetą 188fetą Składniki 10 brykietów szpinaku (po odciśnięciu wody 200 g) średnia cebula (100 g) 3 ząbki czosnku (21 g) 2 łyżki oleju (20 g) świetnie sprawdzi się olej czosnkowy 7 jajek ¼ szklanki mleka (60 g) 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu pół opakowania sera feta (130 g) opcjonalnie 5 kawałków suszonych pomidorów (100 g) 2 łyżki szczypiorku Czas przygotowania
WegePrzepis
Sałata z panierowanymi krążkami cukinii / Lettuce with breaded zucchini rings 156English. Jeśli lubicie wege przepisy to ta sałatka stanie się waszą ulubioną w sezonie wiosenno-letnim. Gwarantuję! :) Chrupiąca cukinia zamknięta jest w przesmacznej czosnkowo-parmezanowej panierce. Do tego sos czosnkowy z prażonym słonecznikiem i koperkiem. Mogę długo zachwalać to danie, ale... najlepiej sami wypróbujcie a nie pożałujecie. Obiecuję :) Składniki: (3 porcje) 1 cukinia 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki bułki
Delicious Place
Zupa meksykańska z wołowiną 180garnka. 9. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do garnka. 10. Gotujemy jeszcze 5 minut. 11. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i chili. Zupę najlepiej podawać z grzankami czosnkowymi. Po wierzchu można posypać świeżą kolendrą. Smacznego
Prosto z Kotła
Botwinka kiszona w czosnkowej maślance 159następnie dodajemy pozostałą maślankę i sól, miksujemy do połączenia składników. Pokrojoną botwinę wkładamy do słoja, dorzucamy obrany i pokrojony na kawałki korzeń chrzanu, jeżeli lubimy dodajemy przyprawy. Całość zalewamy czosnkową maślanką i zamykamy słoik. Odstawiamy do fermentacji w temperaturze pokojowej na 2 – 3 tygodnie. Kiszonka w pierwszej fazie mocno pracuje, dlatego ważne jest aby nie zalewać maślanką słoja
Tajemnice Smaku
Pierogi z kurczakiem 190smak na korzyść. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku ale jest go stosunkowo niewiele, bo pierogi dość krótko smażymy. Podajemy z gotowanymi warzywami z wody lub sosami, czosnkowym, pomidorowym, ziołowym itp. Pierogi pyszne polecam:) Składniki 2 szklanki ugotowanego ryżu 2 upieczone filety z kurczaka mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju świeża bazylia, oregano lub suszone sól, pieprz olej
gotuj ze mną
CHLEBKI JAJECZNE LEKKIE JAK CHMURKA 158temp 150 st C. do uzyskania złotego koloru. Po wyłączeniu piekarnika zostawić na 3 minuty na blasze. Delikatnie zdjąć chlebki z blachy. Podawać z masłem czosnkowym, szynką lub serem. Można również do ciasta dodać ulubione zioła czy czarnuszkę. Wtedy pominąć należy cukier
Kuchnia w oparach