Dziś będzie trochę o sosach, które nie stanowią wprawdzie samodzielnych dań, ale są nie tylko nieodłącznym dodatkiem do wielu potraw, jak również ich uzupełnieniem.Oczywiście niedoścignionymi smakoszami i twórcami sosów są nasi europejscy przyjaciele Francuzi :)Wiele sosów wzięło swoją nazwę od francuskich twórców np. sos beszamelowy zawdzięcza swą nazwę panu Louis Bechamel.Dziś zaprezentuję bardzo łatwe i podstawowe przepisy na sosy, dlatego zaczniemy od najłatwiejszych rzeczy.Zgodzicie się ze mną, że kawałek mięsa l...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...