Przepis na : obiad
Nie wiem z jakiego powodu, ale moje dzieci wprost uwielbiają kukurydze w każdej postaci. Począwszy od ugotowanych kolb poprzez dodatek do wszystkiego a a na zupie skończywszy. Dlatego czas od czasu na stole pojawia się ta ostatnia:) Nie do końca moje smaki, ale rozgrzewająca i słoneczna - w sam raz na jesienną pluchę. SKŁADNIKI: 2 puszki kukurydzy1/3 kostki masła1 1/2 litra wody200 ml śmietany 12%2 ząbki czosnku1 papryczka chili (można zastąpić 1 łyżeczką proszkowanego chili)łyżeczka startego imbiru (możn... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...