Idealna i soczysta pieczeń z karkówki wieprzowej. Pycha! Składniki: 500 g karkówki wieprzowej 100 g masła 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki ostrej papryki odrobinę kminu 0,5 łyżeczki pieprzy Przygotowanie: Karkówkę nakrawamy z każdej strony, nacieramy przyprawami i odstawiamy marynować się na ok. 8-12 godzin. Kiedy karkówka będzie zamarynowana, masło mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Masłem czosnkowym smarujemy całą karkówkę i pieczemy w rozgrz... czytaj dalej...
Witam!
Jestem Łukasz, mam 14 lat i mieszkam na Litwie. Od samego dzieciństwa, czyli od 6 lat pasjonuję się kuchnią i gotowaniem, a od 23 grudnia 2013 roku prowadzę bloga poświęconego mojej pasji. W kuchni lubię proste i szybkie w przygotowaniu dania, ale najbardziej uwielbiam ciasta i desery, kiedy je robię nawet nie zwracam uwagi na czas.