Sałatkę przygotowałam z 3 podstawowych składników: małej cukinii 4 łodyg selera naciowego dużego pomidora sól, olej lniany tłoczony na zimno LenVitol firmy Oleofarm Przygotowanie : Umyte warzywa pokroić w dość grubą kostkę Wymieszać, dodać sól do smaku, polać olejem lnianym o smaku czosnku. Olej czosnkowy przygotowałam kilka dni wcześniej. Włożyłam do oleju lnianego kilka ząbków czosnku. Kiedy nabrał zapachu i smaku czosnku wykorzystałam do sałatki. Olej lniany ma sp... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula