Ślimaczki z ciasta francuskiego
Ślimaczki z ciasta francuskiego
Składniki:opakowanie ciasta francuskiego3 łyżki przecieru pomidorowegoser żółty do starcia według uznaniazioła też według uznania, np. bazylia, oreganoSposób przyrządzenia:Rozmrażamy ciasto francuskie, a następnie je rozwijamy. Ciasto smarujemy cienką warstwą przecieru pomidorowego. Gdy posmarujemy go za dużo, przecier wypłynie po zwinięciu ciasta. Posypujemy ziołami, a na wierzchu ścieramy żółty ser. Ciasto zwijamy dość ściśle, a potem kroimy około centymetrowe krążki, które układamy na blaszce wyłożonej p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu upichcic
Autor
upichcic
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, przekąska, przekąski, zupa pomidorowa, ser żółty, ciasto francuskie, sosy, sos czosnkowy, czosnkowy, przystawki, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, sos pomidorowy
Inne przepisy z upichcic
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję