Przelom kwietnia i maja to najlepszy miesiac na wprowadzenie do menu,mniej znanego gatunku czosnku,a mianowicie czosnku niedzwiedziego.Kwitnie od kwietnia do maja i jest to najwlasciwszy czas na jego zbior.Skad pochodzi jego nazwa? Wedlug podan ludowych spozywaly go po przebudzeniu z zimowego snu niedzwiedzie.CZOSNEK NIEDZWIEDZI ,Bärlauch (Allium ursinum) ma liczne zalety jak na czosnek przystalo.Jednak w porownaniu z popularnym czosnkiem stosowanym w kuchni czosnek niedzwiedzi to prawdziwy cud natury.Zawiera ... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...