Chaczapuri z adżapsandałem
Chaczapuri z adżapsandałem
Czyli nic innego, jak kartwelski serowy chleb. Dziś u mnie w wersji imertyńskiej, z sosem "adżapsandał", przypominającym węgierskie leczo. (na 2 średnie placki) Ciasto: 400g mąki pszennej jogurt naturalny (ile ciasto wypije) 10g świeżych drożdży, pół łyżeczki cukru szczypta soli Nadzienie: kulka mozarelli pół kostki tłustego twarogu (dodałam również kawałeczek oscypka, by farsz był bardziej słony, był to całkiem niezły pomysł ;) ) Sos: 2 czerwone papryki 4 średnie pomidory 1 mała cukinia lub bakłażan (... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya
Autor
Emilia Koniecpolska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki, papryka, sosy, ser, ciasto, chilli, twaróg, drożdżowe, pomidor, cukinia, sos czosnkowy, chleb, czosnkowy, ciasto z jogurtem naturalnym, sos serowy, placek z serem, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, placek po węgiersku, ciasto z masa, ciasta z masa, bez pieczenia, sos chilli, ciasto na niedziele, placki z cukinii, dania na gorąco, chleb na drożdżach , ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami
Inne przepisy z Kuchenna Kontrrewolucya
Dodaj komentarz