Przepis na : śniadanie
Po wczorajszej szalonej nocy, dzisiaj rano potrzebowałam czegoś ciepłego i z nutką ostrości, najlepiej z jajkiem w składzie. Tak powstało dzisiejsze śniadanie. Składniki: bułka jajko troszkę masła podsmażona wędlina kurki pomidory z solą morską i szczypiorkiem firmy Skworcu Odkrawamy "wieczko" bułki i wydrążamy środek. Na dno położyłam sos pomidorowo-paprykowo-czosnkowy, który został mi z wcześniej przygotowanej pizzy co nadało fajnej ostrości. Następnie dodałam podsmażone kawałki wędliny (n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...