Żurek to jedna z naszych ulubionych zup. Jednak nie może to być jakikolwiek żur z jakimikolwiek dodatkami. Najulubieńszy to ten, który opływa ziemniaczaną wyspę ze smażoną cebulką. Kwaśny, mocno czosnkowy na domowym zakwasie wspaniale rozgrzewa i doskonale poprawia humor.SKŁADNIKI2 litry wywaru warzywnego1/2 litra żuru ( u mnie domowy)wędzone śliwkikilka suszonych grzybów4 ząbki czosnku8 średnich ziemniaków1 duża cebula2 łyżki oliwy50 ml mleka sojowegoPRZYGOTOWANIEDo wywaru warzywnego dodaję śliwki, suszone ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...