pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam mój przepis na sałatkę, którą uwielbiam i mogłabym jeść bardzo często. Brokuły z fetą, prażonymi pestkami słonecznika, polane sosem czosnkowym. Można ją podawać jako osobny posiłek na lunch, kolację ale równie dobrze pasuje jako przystawka na różnego rodzaju przyjęcia. Polecam ją każdemu. Post Sałatka z brokułów
Marta Gotujelodówki na co najmniej 30 minut. Po upływie tego czasu grillujemy. Ja korzystałam z grilla elektrycznego dwustronnego, jednak można również użyć patelni grillowej. Polecam jedzenie razem z sosem czosnkowym lub sosem koperkowym
PastelFoodZresztą mięso można dowolnie modyfikować dodając rożne przyprawy, robiąc je z grilla, z patelni czy w piekarniku. Za każdym razem są udane i pyszne. Podaje je zawsze z sosem czosnkowym albo tzatziki. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwołowego) 2 łyżki oleju 3 łyżeczki przecieru pomidorowego 1 papryczka chili 1 ząbek czosnku sól, pieprz sałata kukurydza i/lub groszek pomidory sos czosnkowy (zmieszany majonez z jogurtem naturalnym i startym czosnkiem) starty żółty ser Przygotowanie: Mięso podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek i chwilę razem smażymy. Dodajemy przecier pomidorowy, chili i doprawiamy
bistro mamaFuczki smażyłem po 3-4 minuty z każdej strony, aż były rumiane. Wyjąłem, odłożyłem na ręcznik papierowy, aby zgubić nadmiar tłuszczu. Podałem z czerwonym barszczem. Można ze śmietaną, sosem czosnkowym
R'n'G Kitchennajeść się do syta! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki na dwie porcje: 300g dowolnego makaronu (u mnie włoski Orecchiette) 3 łyżki oliwy czosnkowej Pół pęczka zielonych szparag 50g świeżego szpinaku 1 słoiczek Pesto Genoveso marki Ponti Szczypta soli (można pominąć) Parmezan Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg wskazówek podanych na opakowaniu
Kuchnia w czekoladziedużych słoików: 2 kg młodych, niewielkich, jak najjaśniejszych ogórków 3 litr wody 3 łyżki soli kamiennej 1 duży pęczek koperku 10-15 ząbków czosnku (w zależności jak bardzo czosnkowe ogórki lubicie, jeżeli mało to dajemy 2 małe na słoik, jeżeli bardzo to 3-4 na słoik) Kawałek chrzanu (ok. 10-15 cm.) Przygotowanie: Ogórki myjemy i moczymy przez
Czarnawisienkafetą Składniki 10 brykietów szpinaku (po odciśnięciu wody 200 g) średnia cebula (100 g) 3 ząbki czosnku (21 g) 2 łyżki oleju (20 g) świetnie sprawdzi się olej czosnkowy 7 jajek ¼ szklanki mleka (60 g) 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu pół opakowania sera feta (130 g) opcjonalnie 5 kawałków suszonych pomidorów (100 g) 2 łyżki szczypiorku Czas przygotowania
WegePrzepisEnglish. Jeśli lubicie wege przepisy to ta sałatka stanie się waszą ulubioną w sezonie wiosenno-letnim. Gwarantuję! :) Chrupiąca cukinia zamknięta jest w przesmacznej czosnkowo-parmezanowej panierce. Do tego sos czosnkowy z prażonym słonecznikiem i koperkiem. Mogę długo zachwalać to danie, ale... najlepiej sami wypróbujcie a nie pożałujecie. Obiecuję :) Składniki: (3 porcje) 1 cukinia 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki bułki
Delicious Placegarnka. 9. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do garnka. 10. Gotujemy jeszcze 5 minut. 11. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i chili. Zupę najlepiej podawać z grzankami czosnkowymi. Po wierzchu można posypać świeżą kolendrą. Smacznego
Prosto z Kotłanastępnie dodajemy pozostałą maślankę i sól, miksujemy do połączenia składników. Pokrojoną botwinę wkładamy do słoja, dorzucamy obrany i pokrojony na kawałki korzeń chrzanu, jeżeli lubimy dodajemy przyprawy. Całość zalewamy czosnkową maślanką i zamykamy słoik. Odstawiamy do fermentacji w temperaturze pokojowej na 2 – 3 tygodnie. Kiszonka w pierwszej fazie mocno pracuje, dlatego ważne jest aby nie zalewać maślanką słoja
Tajemnice Smakusmak na korzyść. Po usmażeniu nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku ale jest go stosunkowo niewiele, bo pierogi dość krótko smażymy. Podajemy z gotowanymi warzywami z wody lub sosami, czosnkowym, pomidorowym, ziołowym itp. Pierogi pyszne polecam:) Składniki 2 szklanki ugotowanego ryżu 2 upieczone filety z kurczaka mały słoiczek suszonych pomidorów w oleju świeża bazylia, oregano lub suszone sól, pieprz olej
gotuj ze mnątemp 150 st C. do uzyskania złotego koloru. Po wyłączeniu piekarnika zostawić na 3 minuty na blasze. Delikatnie zdjąć chlebki z blachy. Podawać z masłem czosnkowym, szynką lub serem. Można również do ciasta dodać ulubione zioła czy czarnuszkę. Wtedy pominąć należy cukier
Kuchnia w oparachmałym ogniu dusimy całość kolejne 15 minut Dodajemy kawałeczki świeżego pomidora i dusimy jeszcze 5 minut. Podajemy ciepłe obsypane Vegetą Natur z czosnkiem. Wyborne z grzanką z masłem czosnkowym #durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares
Latosiowydom